Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eszméletlen ütemben fegyverkezik Németország

Nagy Gábor

2016.10.26. 09:58

Szárnyalnak a német fegyvereladások és a lõszereladások. És nem csak a hadiiparra kell gondolni. A DPA hírügynökség cikke szerint 2016 elsõ felében tízszeresére emelkedett Németországban a kézi lõfegyverek eladása.
BERLIN,

Szárnyalnak a német fegyvereladások és a lőszereladások. És nem csak a hadiiparra kell gondolni. A DPA hírügynökség cikke szerint 2016 első felében tízszeresére emelkedett Németországban a kézi lőfegyverek eladása.

Igencsak jól keresnek a német fegyverüzletek. A legfrissebb számítások szerint a német cégek 4 milliárd eurót is meghaladó bevételt könyvelhettek el 2016 első felében "cakk und pakk".

Az eddigi rekord egyébként tavaly volt, akkor 3,5 milliárd eurót kaszált a fegyveripar.

A lőszerek eladása 2015-ben még 27 millió, 2016 első felében már 284 millió euró volt. És mindemellett ott van még az egyre erősödő német fegyverexport is, amely ellátja a lengyel, francia, szaúdi és iraki hadsereget (a kurd felkelőkről nem is beszélve).

Németországban egyébként sokan ellenzik a fegyverbizniszt. Legutóbb idén januárban kellett megbirkóznia a kritikákkal a Merkel-kormányzatnak, amikor megpróbálták beadni a közvéleménynek, hogy a Szaúd-Arábiának eladott fegyverek a régió stabilizációját segítik.

A kritikusok persze rögtön azt válaszolták: olyan országnak eladni fegyvereket, mely nem tartja tiszteletben az emberi jogokat, óriási felelőtlenség.

A német gazdasági miniszter nem kommentálta a DPA cikkét, ám iparági értesülése szerint jövőre még az idei rekord is megdőlhet.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére