Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea tojik a világra

Nagy Gábor

2017.06.04. 20:18

Az észak-koreai államügynökség vasárnap arról számolt be, hogy Phenjan visszautasítja az ellene hozott újabb szankciókat, és folytatja fegyverkezési programját.
PHENJAN, 20:18

Az észak-koreai államügynökség vasárnap arról számolt be, hogy Phenjan visszautasítja az ellene hozott újabb szankciókat, és folytatja fegyverkezési programját.

"A Koreai Nép Demokratikus Köztársaság külügyminisztériuma határozottan elítéli és a leghatározottabban visszautasítja az Egyesült Államok és az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Korea elleni szankcióit, amely aljas támadásnak minősül, s melynek célja, hogy akadályozza nukleáris fejlesztéseinket és gazdaságilag megfojtson minket"

– áll a KCNA jelentésében. Majd úgy folytatják, hogy a szankciók kitervelői teljesen rosszul kalkulálnak akkor, ha azt gondolják, hogy késleltethetik vagy megakadályozhatják Phenjan nukleáris fegyverkezését.

Az ENSZ BT pénteken egyhangúlag döntött arról, hogy újabb büntetőintézkedéseket vezet be a korábbi határozatokat sorozatosan megsértő Észak-Korea ellen. Az Egyesült Államok által beterjesztett határozat elfogadásával felkerült a BT szankciós listájára újabb tizenöt észak-koreai magán- és négy jogi személy, amelyek valamilyen módon köthetők az észak-koreai atom- vagy rakétaprogramhoz. Külföldi utazási tilalommal és kintlévőségei befagyasztásával sújtja őket a BT. A listára bankvezetők, bankok, kereskedelmi cégek és az észak-koreai állampárt vezetői kerültek fel, köztük a külföldi hírszerzés főnöke is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére