Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Értékes műalkotások tűntek el Emmanuel Macronék palotájából

Nagy Gábor

2019.07.09. 15:28

Műkincseknek kelt lába az Élysée-palotából.

Nyomozás indult Párizsban, miután egy pár nappal ezelőtti jelentés szerint rejtélyes módon több műalkotás is eltűnt a francia elnöki rezidenciából az elmúlt években.

A hatóságok értékes égetett agyag- és ritka faszobrokat, illetve egy bronz mellszobrot is keresnek.

Francia sajtóértesülések szerint a keresett műtárgyak nem közvetlenül az Elysée-palotából vagy annak szobáiból tűntek el, hanem a palotakomplexum egyik melléképületéből.

Párizs nem csupán a divat, hanem a művészet fővárosa is, ezért gyakorta cikkeznek olyan bűnesetekről, amikor különleges műkincseknek kél lába nagykövetségi, kormányzati épületekből, palotákból, múzeumokból, és melyek csak nagyon ritkán kerülnek vissza eredeti gazdájukhoz.

A mostani helyzet azonban még a hatóságokat is meghökkentette, hiszen az, hogy a köztársasági elnök rezidenciájából tűnnek el értékes műalkotások, nagyon ritka esetnek számít. A nyomozók minden olyan személyt kihallgatnak, átvizsgálnak, akik az elmúlt években fizikailag kapcsolatba léphettek az agyag- (terrakotta) és faszobrokkal, illetve a hiányzó bronz mellszoborral.

Egyébként a jelentést nyilvánosságra hozó CNAP feltételezése szerint a keresett műtárgyak a szocialista Francois Hollande elnökségének idején tűnhettek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére