Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan legújabb összeesküvés-elmélete: az USA támogatja az ISIS-t

888.hu

2016.12.27. 20:58

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az USA vezette szíriai koalíciós erõk segítséget nyújtottak az Iszlám Államnak és más terrorszervezeteknek.
ANKARA, 20:58

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az USA vezette szíriai koalíciós erők segítséget nyújtottak az Iszlám Államnak és más terrorszervezeteknek.

Az amerikaiak által vezetett koalíciós erők főként főként az Iszlám Állam ellen harcolnak, ám időnként összecsapnak a szír kormánycsapatokkal is – írja az Independent.

Kedden Ankarában a török elnök kijelentette, hogy a koalíciós erők több terrorszervezetnek is segítséget nyújtottak, így az Iszlám Államnak, a kurd Népvédelmi Egységeknek (YPG) és a Demokratikus Uniópárt (PYD) kurd szervezetnek.

A YPG 2011-ben alakult meg, egy szíriai kurd párt fegyveres szárnyaként. A YPG demokratikus néphadseregnek tekinti magát, tisztjeit választások útján jelöli ki. Kurdok mellett asszírokat, arabokat, európaiakat és amerikaiakat is tudhat soraiban. A törökök terrorszervezetként tekintenek a YPG-re, ugyanis azok támogatják a törökországi kurdokat, akikkel a török kormány jelenleg hadban áll. A YPG legfőbb ellensége az ISIS, a szír kormánycsapatok és a Szíria területére betörő török hadsereg.
A PYD szintén egy kurd csoportosulás, szintén leginkább a törökök szemét szúrják és szintén a törökországi kurdok támogatása miatt. A PYD-t a Wikipedia szerint 2003-ban a törökországi Kurd Munkapárt (PKK) terrorszervezet alapította, mint szíriai testvérpártot.
A török elnök állítása szerint olyan képek és videók vannak a birtokukban, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a koalíciós erők segítséget nyújtottak terroristáknak.
Érdemes megjegyezni, hogy a török elnök masszív kurdfóbiában szenved. Ha egy merénylet történik Törökországban, akkor a terrorcselekmény megtörténte után 10 perccel Erdogan már kijelenti, hogy "a kurdok voltak". A török parlamentben helyet foglaló kurd képviselők mentelmi jogát felfüggesztette, amihez az alkotmányt is módosítani kellett, majd egy részüket le is csukatta. A kurdokhoz köthető sajtót teljesen megsemmisítette, mint ahogy a legtöbb ellenzéki sajtóorgánumot is.

Erdogan arról is beszélt, hogy Szaúd-Arábiának és Katarnak csatlakoznia kellene Törökországhoz, Oroszországhoz és Iránhoz, hogy megbeszéljék Szíria sorsát. A tárgyalások januárban kezdődnek Kazahsztánban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére