Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan: az egyik merénylõt mi adtuk ki a belga hatóságoknak

888.hu

2016.03.23. 21:10

A keddi brüsszeli robbantások egyik elkövetõjét a török rendfenntartó erõk 2015 júniusában elfogták és kiutasították, terrorizmus vádjával. Ezt Recep Tayyip Erdogan, török elnök közölte szerdán egy sajtótájékoztatón.
ANKARA, 19:38

A keddi brüsszeli robbantások egyik elkövetőjét a török rendfenntartó erők 2015 júniusában terrorizmus vádjával elfogták és kiutasították. Ezt Recep Tayyip Erdogan, török elnök közölte szerdán egy sajtótájékoztatón.

A férfit saját kérésére adták ki Hollandiának és a fogadó országot tájékoztatta a török hatóság, hogy a férfi terrorista-gyanús személy.

Erdogan elmondta, hogy Törökország július 14-én jelentést küldött a belga hatóságoknak arról, hogy a férfi az Iszlám Állam harcosa és emiatt kitoloncolták. A belgák nem találtak olyan információkat, amely alapján a férfi terrorista kapcsolatokkal rendelkezik és emiatt figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést és később szabadon engedték.

Az Anadolu török állami hírügynökség információ szerint a férfi a belga állampolgárságú Ibrahim el-Bakraoui volt, aki a brüsszeli repülőtéren felrobbantotta magát.

Erdogan üzent az európai vezetőknek: a terrorszervezetek között nincs különbség, ahogy nincs különbség az isztambuli, az ankarai és a brüsszeli terrortámadások között sem. A világnak újra kell definiálnia a terrorizmus fogalmát és együttes fellépésre van szükség.

Egy korábbi beszédében egyébként Erdogan arra figyelmeztetett, hogy Ankarához hasonlóan Brüsszelben vagy bármely másik európai városban is robbanhat pokolgép.

A török elnök szerint Európa "aknamezőn táncol" azzal, hogy közvetlenül vagy közvetetten terrorszervezeteket támogat. Európa országai meggondolatlanul viselkednek:

sohasem tudni ugyanis, mikor lép rá az ember az egyik taposóaknára".

Erdogan azonban nem a menekültekről vagy a bevándorlókról beszélt ebben a kontextusban, hanem a kurdokról. A törökök többször kifogásolták, hogy az USA a szíriai kurd Népvédelmi Egységek nevű milíciát támogatja fegyverekkel és ellátmánnyal, valamint légicsapásokkal az Iszlám Állam elleni harcban. Ez a kurd szervezet kapcsolatban áll a törökországi Kurd Munkapárt nevű terrorszervezettel.

A kurdok és a törökök kisebb csatározásai vérgőzös erőszakspirálba torkolltak, miután az év elejétől kezdve több terrorcselekmény is történt Törökország szerte. Ezek közül a legpusztítóbbak az isztambuli robbantások voltak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére