Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyi civillel végeztek az amerikai dróncsapások

Bertha László

2016.07.02. 09:28

A hivatalos jelentések szerint összesen 116 civil halálát okozták az amerikai dróncsapások 2009 óta olyan országokban, melyekkel az Egyesült Államok nem áll hadban.
WASHINGTON, 09:28

A hivatalos jelentések szerint összesen 116 civil halálát okozták az amerikai dróncsapások 2009 óta olyan országokban, melyekkel az Egyesült Államok nem áll hadban.

Az adatot Barack Obama azon ígéretéhez híven hozták nyilvánosságra, hogy átláthatóbbá teszik az amerikai haderőnek és a CIA-nek a terroristák elleni harcát. A 116 civil áldozat jóval magasabb, mint amit korábban elismertek, viszont így sem közelíti meg a civil szervezetek által több százra, több ezerre becsült számot.

Az amerikaiak által meggyilkolt civilek akaratlanul váltak célponttá a terroristák elleni – drónról végrehajtott – támadásokban Pakisztánban, Jemenben vagy Szomáliában. Az adat nem tartalmazza az Irakban, Szíriában és Afganisztánban végrehajtott csapások civil áldozatainak számát.

Nekem mint az amerikai haderő főparancsnokának az a legnagyobb kihívás: miként gondolkodjunk erről az új technológiáról úgy, hogy közben összeegyeztetjük az erkölcsi érzékünkkel és a háború törvényeivel. Viszont elnökként elsődleges fontosságú feladatom az is, hogy az ország biztonságát megőrizzem.”

– mondta Barack Obama a vitatott drónprogrammal kapcsolatban idén áprilisban.

A dróntámadások támogatói szerint még ha civil áldozatok árán is, de sikerült csökkenteni a dzsihadista csoportok létszámát. Az ellenzők szerint ezzel a módszerrel csak még több embert taszítanak a dzsihadisták táborába.

(MTI, USA Today)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére