Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elõvették a fegyvereket Venezuelában

Bokor Gábor

2017.08.06. 17:28

Venezuelában kormányzó szocialista párt egy magas rangú tisztségviselõje a Twitteren jelentette be, hogy katonai egyenruhát viselõ fegyveresek lázadást kíséreltek meg az ország északi részén található Valencia városban.
VALENCIA, 17:28

Venezuelában kormányzó szocialista párt egy magas rangú tisztségviselője a Twitteren jelentette be, hogy katonai egyenruhát viselő fegyveresek lázadást kíséreltek meg az ország északi részén található Valencia városban.

Vasárnap reggel támadtak meg egy laktanyát, amely a kormányhoz hű katonák ellenőrzése alatt áll. A Reuters tájékoztatása szerint a hadsereg leverte a lázadást.

Diosdado Cabello, venezuelai politikus először terrortámadásként jellemezte az esetet, azonban később már finomabban fogalmazott és a támadást csak rendkívüli helyzetként jellemezte. 

Cabello szerint a hatóságok már több embert letartóztattak és uralják a helyzetet. A venezuelai sajtót bejárta egy videó, melyen látni egyenruhás fegyveresek egy csoportja bejelenti: felkelést indítanak Carabobo szövetségi államban Nicolás Maduro államfő gyilkos önkényuralma ellen, de nem államcsínyt hajtanak végre.

A hadseregnek azon egységei, amelyek nem állnak a felkelés mellé, katonai célponttá válnak"

– mondta a videóban a csoport vezetője, aki Juan Caguaripano százados néven mutatkozott be.

A városlakók többsége fegyverropogásra ébredt vasárnap reggel. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére