Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdõdött a bevándorlók visszatoloncolása Mexikóba

888.hu

2019.01.30. 12:25

Az amerikai hatóságok elkezdték a szomszédos Mexikóba kitoloncolni azokat a közép-amerikai bevándorlókat, akik menedékkérelmük elbírálására várnak - közölte a mexikói bevándorlási hatóság egyik szóvivõje helyi idõ szerint kedden este.
TIJUANA, 12:25

Az amerikai hatóságok elkezdték a szomszédos Mexikóba kitoloncolni azokat a közép-amerikai bevándorlókat, akik menedékkérelmük elbírálására várnak – közölte a mexikói bevándorlási hatóság egyik szóvivője helyi idő szerint kedden este.

Elsőként egy hondurasi férfit szállítottak át Tijuana határvárosba, ott kell kivárnia, amíg egy amerikai bíróság döntést hoz az ügyében – írja az MTI.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium tájékoztatása szerint december végén állapodtak meg Mexikóval arról, hogy a szomszédos országba küldik vissza az Egyesült Államokba illegálisan belépő külföldieket, hogy ott várják ki kérelmük elbírálását. A tárca közlése szerint naponta akár 20 bevándorlót is visszaszállítanának Mexikóba az eljárás keretében.

A mexikói kormány szerint viszont az Egyesült Államok egyoldalú döntéséről van szó. Mexikó mindeddig vonakodott attól, hogy nem mexikói állampolgárságú migránsokat fogadjon vissza északi szomszédja területéről.

A mexikói-amerikai határhoz érkező bevándorlók többsége valamelyik közép-amerikai országból származik. Eddig a határ amerikai oldalán adhatták be menedékkérelmüket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére