Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre többen a migránsok beilleszkedése mellett

Nagy Gábor

2015.12.28. 21:34

Németországban a CDU mellet már a bajor CSU is kötelezné a menekülteket a társadalmi beilleszkedésre.
MÜNCHEN, 21:32

Németországban a CDU mellet már a bajor CSU is kötelezné a menekülteket a társadalmi beilleszkedésre.

A kormányzó, Angela Merkel vezette jobboldali kormányzó párt, a CDU mellett már a bajor testvérpárt, a CSU szerint is írásbeli megállapodást kell kötni valamennyi menekülttel arról, hogy a kötelező német nyelvi és integrációs kurzusok mellett kiemelkedő fontosságú a német jog- és értékrend elfogadása a migránsok számára. Akik pedig megsértik ezt a megállapodást, azok számára csökkenteni kellene a közpénzből finanszírozott támogatásokat.

A CSU elképzelését a hétfőn nyilvánosságra került Integráció - együtt, és nem egymás mellett című dokumentum rögzíti, melyet a párt parlamenti képviselői az évnyitó tanácskozáson véglegesítenek majd – értesült a Süddeutsche Zeitung című lap és a Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió.

Nem mindenkinek tetszik a felvetés

A CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) is egyetértenek abban, hogy a migránsoknak meg kell tanulniuk németül, és kiemelten fontos a beilleszkedésük a többségi társadalomba, de mégis élesen bírálják a CSU javaslatát, ugyanis véleményük szerint az írásos megállapodás Horst Seehover, bajor miniszterelnök pártjának "értelmetlen rögtönzése."

A szociáldemokraták vezető menekültügyi szakpolitikusa, Aydan Özoguz ugyanis úgy érvelt az RBB Inforadio berlin-brandenburgi regionális közszolgálat rádiójában: egy német állampolgár szociális támogatását nem lehet csökkenteni csak azért, mert nem ért egyet a jogszabályokból kibontakozó értékrend valamelyik elemével, például a homoszexuálisok egyenjogúságával.

A parlamenti ellenzéki pártok közül a Zöldek is bírálták a CSU felvetését

Katrin Göring-Eckardt társ-frakcióvezetője szerint a CSU túlságosan is "populista" módon közelíti meg a témát. Németországban természetesen mindenkinek tiszteletben kell tartani az olyan értékeket, mint a tolerancia, a szabadság és a demokrácia, de a "fejeket és a szíveket" nem lehet megnyerni egy papír aláíratásával, "szankciókkal pedig még kevésbé" – tette hozzá a zöld párti politikus a Der Tagesspiegel című berlini lapnak.

A CDU viszont üdvözli a bajorok felvetését

Julia Klöckner, a CDU alelnöke üdvözölte a CSU felvetését, valamint hozzátette, hogy az állami támogatás csökkentése megfelelő eszköz abban, hogy integrációra sarkallják a beilleszkedésre nem hajlandó menekülteket. Az alelnök kezdeményezésére a december közepén tartott kongresszuson már a kormányzó párt elfogadott egy hasonló tartalmú határozatot, amelyre most a CSU is készül.

A CDU által elfogadott dokumentumban is kiemelt szerepet kapott, hogy törvénybe kell foglalni a menekültek beilleszkedési kötelezettségeit. A migránsoknak meg kellene tanulniuk németül és igazodniuk kell a társadalmi együttélés németországi szabályaihoz. A jogszabályban rögzíteni kellene a menekültek és az őket befogadó állam jogait és kötelezettségeit, és szankciókkal kellene sújtani azokat, akik megtagadják a beilleszkedést.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére