Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több helyen festenek fel LMBTQ-s átkelõhelyeket Amerikában

Sümeghi Lóránt

2017.06.15. 12:28

San Francisco, Hollywood, Seattle és Philadelphia után immár Atlantában is arra kényszerítik a járókelõket, hogy kizárólag LMBTQ-s felfestésû gyalogos-átkelõhelyeket használjanak.
ATLANTA, 12:28

San Francisco, Hollywood, Seattle és Philadelphia után immár Atlantában is arra kényszerítik a járókelőket, hogy kizárólag LMBTQ-s felfestésű gyalogos-átkelőhelyeket használjanak.

Az efféle kezdeményezéseket eredetileg csupán ideiglenes performanszoknak szánták a városvezetők, melyekre – elmondásuk szerint – az évenként megrendezésre kerülő Pride felvonulások biztosítottak lehetőséget. Azonban az LMBTQ-közösségek érdekérvényesítése idővel elérte, hogy a lemosható festékek használata helyett inkább permanens útburkolati felfestést alkalmazhassanak.

Ennek értelmében pedig megszülettek azok az átkelőhelyek, ahol a tolerancia nevében ha tetszik, ha nem, kizárólag egy LBMTQ-s, szivárványszínű zebrán juthatnak át a gyalogosok az úttest másik oldalára.

Sajtóértesülések szerint egyre több ilyen kezdeményezés ölt testet, kiváltképpen az orlandói, ötven halálos áldozatot követelő, kifejezetten homoszexuálisok ellen elkövetett merénylettel szembeni közösségi kiállás okán. Ennek eredményeképpen 

  • San Franciscóban,
  • Hollywoodban,
  • Seattle-ben,
  • Philadelphiában,
  • Miami Beachen,
  • Key Westben
  • és most már Atlantában is permanens felfestésekre került sor.

Azonban nemcsak azok kritizálták az LMBTQ-s akciót, akik esetleg nem értenek egyet a politikai mozgalommal, hanem azok is, akik konkrétan érintettek a kérdésben. Elmondásuk szerint az USA-ban az egyre növekvő muzulmán agresszió kapcsán nem tartják szerencsésnek, hogy bizonyos utcarészeket és azok lakóikat kiemelten veszélybe sodornak az új zebrák, hiszen nem tartják kizártnak, hogy akár egy-egy jövőbeni merénylet tetthelyéül is szolgálhatnak majd ezek a kereszteződések.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére