Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több a gyermekek által végrehajtott öngyilkos merénylet

888.hu

2016.08.22. 12:58

Nemrég készült egy felvétel arról, ahogy az iraki rendõrség letartóztat egy 12-13 év körüli kisfiút, akin láthatóan egy robbanómellény van. A hasonló esetek egyre gyakoribbak, az Iszlám Állam is sûrûbben használ gyermekeket öngyilkos merényletek elkövetésére.
KIRKUK, 12:58

Nemrég készült egy felvétel arról, ahogy az iraki rendőrség letartóztat egy 12-13 év körüli kisfiút, akin egy robbanómellény van. A hasonló esetek egyre gyakoribbak, az Iszlám Állam is sűrűbben használ gyermekeket öngyilkos merényletek elkövetésére.

A felvételen jól látható, amint a fiú könnyekben tör ki, miközben a rendőrök megmotozzák és leveszik róla a halálos mellényt. Az eset Irakban, Kirkuk városában történt vasárnap. A robbanóeszközöket a rendőrség később megsemmisítette. Egyelőre nem tudni, hogy a fiú "önszántából" akarta felrobbantani magát, vagy valamivel megzsarolta az ISIS.

Órákkal korábban két további öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát a városban.

Veszélyes hadjáratot folytatnak a szélsőségesek Kirkuk ellen."

– mondta egy helyi kurd tisztviselő.

Szombaton az ISIS 12 éves harcosa robbantotta fel magát egy törökországi esküvőn. A merényletben 51 ember vesztette életét és csaknem százan megsérültek. Az áldozatok közül 22-en 14 év alattiak voltak.

Az ISIS egyre több gyermeket használ öngyilkos merényletek elkövetésére a Közel-Keleten.

Az egyik legtragikusabb támadás idén márciusban történt Bagdadban. A 16 év körüli merénylő egy stadionban robbantott, ahol egy gyermekek számára rendezett focitornán épp a díjakat osztották ki. 29-en meghaltak és mintegy 60-an megsebesültek. A halottak fele a tornán játszó, vagy a közönség soraiban helyet foglaló gyermek volt.  A támadásért az ISIS vállalta a felelősséget, a fiatalkorú támadó képét is kiadta a terrorszervezet.

Az UNICEF jelentése szerint több ezer gyermeket raboltak el Irakban az elmúlt években. A fiúkat általában kiképzik – esetenként öngyilkos merényletek elkövetésére is –, a lányokra pedig szexrabszolgaság vár.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére