Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy újabb bizonyíték az amerikai-orosz közeledésre

Horváth József György

2017.07.06. 09:58

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán este bejelentette: az Egyesült Államok készen áll az együttmûködésre Oroszországgal a szíriai rendezés ügyében.
WASHINGTON, 09:58

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán este bejelentette: az Egyesült Államok készen áll az együttműködésre Oroszországgal a szíriai rendezés ügyében.

Rex Tillerson közleményben fejtette ki az amerikai kormány álláspontját. Hangsúlyozta: Washington készen áll arra, hogy Moszkvával megvitassa olyan közös eljárások kidolgozását, amelyek szavatolnák a stabilitás megteremtését Szíriában. Ezek között említette Tillerson a repüléstilalmi övezetek létrehozását, a tűzszünet betartását ellenőrző megfigyelők alkalmazását, és a humanitárius segélyek összehangolt eljuttatását a rászorulókhoz.

Amennyiben országaink együttműködnek a biztonság megteremtésében, ezzel megvetik az alapot Szíria politikai jövőjének rendezéséhez is"

– fogalmazott közleményében az amerikai diplomácia irányítója.

A külügyminiszter kitért az Iszlám Államra is. Leszögezte: a terrorszervezet "mély sebet kapott" és "talán a teljes vereség határán áll", de Oroszországnak konstruktív szerepet kell vállalnia a legyőzésében.

Washingtoni elemzők szerint az amerikai-orosz együttműködésre tett ajánlat gesztusként is értékelhető Donald Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök péntekre tervezett találkozója előtt. Donald Trump elnök a héten ugyanis részt vesz a G20-as országcsoport Németországban tartandó csúcsértekezletén, amelynek egyik kiemelkedő eseménye éppen az amerikai-orosz csúcstalálkozó lesz. Donald Trump első ízben folytat majd négyszemközti megbeszéléseket Vlagyimir Putyin elnökkel.   

Az amerikai elnök szerda este megérkezett európai látogatása első állomására, Lengyelországba, ahol Áder Jánossal is találkozik majd.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére