Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy londoni biztonsági õr lehet egy afrikai állam következõ elnöke

Bokor Gábor

2016.11.20. 22:18

Adama Barrow jelenleg egy londoni áruház biztonsági õreként dolgozik, ám nagyszabású tervei vannak: Gambia elnöke akar lenni.
LONDON, 22:18

Adama Barrow jelenleg egy londoni áruház biztonsági őreként dolgozik, ám nagyszabású tervei vannak: Gambia elnöke akar lenni.

15 éve dolgozik a londoni Argos kereskedés biztonsági őreként Adama Barrow. A gambiai gyökerekkel rendelkező férfi megelégelte, hogy hazájának elnöke, Yahya Jammeh keménykezű, iszlamista autokráciát épített ki és úgy határozott, ő akar az ország következő elnöke lenni – írja az Express.

Egyelőre ő az egyetlen komolyan vehető kihívója a jelenlegi elnöknek, aki 1994-ben egy katonai puccs során ragadta magához a hatalmat. 

Gambia nagyon rossz irányba haladt Jammeh uralma során. Az ő kezében van a hatalom, ő irányít mindent. Gambia az egyik legszegényebb ország a világon, miközben az emberi jogok szempontjából is az utolsók között vagyunk"

– mondta a korábbi biztonsági őr. 

Bármilyen meglepő, a diplomaták szerint Barrownak komoly esélye van arra, hogy megszerezze a hatalmat, mivel az elnökben már nem hisznek a lakosok és lassan bárkit szívesen látnak már helyette. 

Az emberek változást akarnak, mivel látják, hogy az ország egyre jobban süllyed lefelé. A mezőgazdaság az egyik legnagyobb bevételi forrása az országnak. Ha engem választanak meg elnöknek, komoly összeget fordítok majd rá" 

– mondta az elnök. 

A kétmilliós Gambiában december elsején tartanak választásokat.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére