Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy év után megvilágosodtak volna a bajorok?

Sümeghi Lóránt

2016.07.21. 13:58

A Würzburg mellett egy vonaton elkövetett baltás-késes támadás után meg kell szigorítani a határellenõrzést, nem szabad beengedni Németországba a bizonytalan személyazonosságú menedékkérõket - sürgeti a bajor belügyminiszter.
MÜNCHEN, 13:58

A Würzburg mellett egy vonaton elkövetett baltás-késes támadás után meg kell szigorítani a határellenőrzést, nem szabad beengedni Németországba a bizonytalan személyazonosságú menedékkérőket - sürgeti a bajor belügyminiszter. 

Joachim Herrmann a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság csütörtöki jelentése szerint elmondta, hogy a határőrizetért felelős szövetségi rendőrségnek a határon fel kell tartóztatnia az érvényes iratok nélkül érkező, vagy a személyazonosságukat igazolni nem tudó embereket, és ellenőriznie kell őket, hiszen

Würzburg után nem lehet folytatni az eddigi gyakorlatot."

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) is változtatásokat kell eszközölni, a menedékjogi eljárást gyorsabban kell lefolytatni - tette hozzá Joachim Herrmann, rámutatva, hogy a hétfői támadás 17 éves elkövetője már több mint egy éve Németországban volt, ügye mégsem haladt előre a BAMF-nál. 

Nem hallgatták meg, és ujjnyomatot sem vettek tőle - emelte ki a miniszter. Hozzátette, hogy ez csak egy a hiányosságok közül, amelyeket a bajor tartományi kormány már hónapok óta kifogásol. 
Mint ismert, a támadó hétfő este baltával és késsel támadt rá a vonat utasaira a bajorországi Würzburg közelében. Négy embert megsebesített, majd leszállt a többi utas által vészfékkel megállított vonatról, később megsebesített még egy embert. Rárontott az előállítására érkezett különleges rendőri egységre, ezért a kommandósok lelőtték.

A támadó személyazonossága bizonytalan, afgánnak mondta magát, de a támadást bejelentő videójában - amelyben az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet katonájaként beszél magáról - a pastu nyelv egy pakisztáni változatát használja, és sajtóértesülések szerint szobájában egy pakisztáni dokumentumot is találtak.

Azonban egy Afganisztánban történt haláleset sarkallhatta a támadásra, és ügyében nem pakisztáni, hanem afganisztáni vonatkozású családegyesítési kérelem érkezett. A támadó valószínűleg az Iszlám Állam propagandájának hatására cselekedett.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére