Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy brit újságíró jelent meg az ISIS videójában

Sümeghi Lóránt

2016.03.19. 22:18

A nemzetközi titkosszolgálati információk szerint õ lesz a nyolcadik nyugati tudósító, aki feltehetõen kivégzésre fog kerülni.
RAKKA, 21:28

A nemzetközi titkosszolgálati információk szerint ő a nyolcadik nyugati tudósító, aki fogságba került az Iszlám Állam által.

John Cantlie 2012 óta él az Iszlám Állam terrorszervezet fogságában, azóta csupán egyetlen videóban tűnt fel, amely alapján be tudták azonosítani, hogy még életben van. Azonban a napokban került elő egy újabb videofelvétel, amelyen Barack Obamát kritizálja, továbbá arról beszél, hogy a keleti világ ellenfelei biztos kudarcra vannak ítélve.

A felvételek azért is hátborzongatóak, mivel az újságíró tiszta feketében jelenik meg a felvételeken, nem pedig a szokásos narancsszínű rabruhában. Sőt, fel-alá járkál szabadon, miközben a nyugati világot minősíti, kizárólag negatív jelzőkkel. Azonban az amerikai titkosszolgálat egyik nyugalmazott tagja szerint a felvételek szándékosan lettek így előállítva, hogy azt a hatást keltsék, mintha áttért volna az ISIS oldalára.

Több szakértő is egyetért abban, hogy szinte bizonyos, hogy nem egy szabad ember beszél a kamerán keresztül, hanem egy életveszélyben lévő túsz. Cantlie nővére többször próbált már személyesen kapcsolatba lépni az őt fogva tartókkal az Egyesült Államokból, de mind hiába. Sokan a legrosszabbtól tartanak, hogy hamarosan ő lesz a nyolcadik kivégzett újságíró.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére