Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Duterte leszámol a katonaságnál lévõ korrupcióval

Bokor Gábor

2018.08.13. 12:30

A Fülöp-szigeteki elnök megelégelte a katonaságnál zajló eseményeket.
MANILA, 12:30

A Fülöp-szigeteki elnök megelégelte a katonaságnál zajló eseményeket. 

Rodrigo Duterte szóvivője hétfőn jelentette be, hogy az elnök korrupció miatt elrendelte húsz katonatiszt és civil azonnali leszerelését, elbocsátását és hadbíróság elé állítását.

A gyanúsítottak feltételezhetően mintegy 1,5 millió peso,  kb. 8 millió forint  értékben szerveztek meg fantombeszerzéseket a Fülöp-szigeteki hadsereg egyik kórházában"

– közölte Harry Roque, aki szerint szerint ez csak a jéghegy csúcsa, ténylegesen több száz millió peso kár érhette az államot. A gyanúsítottak szabálytalan beszerzéseket hajtottak végre, hamis jogcímeken utaltak el pénzeket, több részre osztottak ügyleteket, hogy elkerüljék a közbeszerzési kötelezettséget és fiktív beszállítókat is létrehoztak.

Biztosan több ügyről van szó. Ez nem elszigetelt eset, nem egyetlen tranzakció. Ez dühítette fel az elnököt"

– magyarázta Duterte szóvivője.

A felelősségre vonandók között van a Fülöp-szigeteki hadsereg egészségügyi szolgálatának vezetője, a Fülöp-szigetek hadserege egészségügyi központjának vezetője és a kórház pénzügyi és logisztikai igazgatója is. Duterte programjának kiemelt pontja a korrupció elleni fellépés. A múlt héten egy állami alapítvány teljes felügyelőbizottságát menesztette, mert úgy ítélte meg, hogy az állam számára hátrányos bérleti szerződést kötöttek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére