Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Döntöttek" az osztrákok a kerítésrõl

Bertha László

2015.11.13. 15:55

A 25 kilométeres "szárnyas kapura" viszont még várni kell.
BÉCS, 15:55

Ausztria 4 kilométeres kerítést épít Spielfeldnél, de a 25 kilométeres „szárnyas kapura” egyelőre még várni kell.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter kijelentette, hogy szlovén kérésre egyelőre lemondanak a korábban tervezett szögesdrótkerítés felállításáról. A belügyminiszter jelezte azonban, hogy szükség esetén akár 48 órán belül felállíthatják. Erre szavai szerint akkor kerül sor, ha a szlovén intézkedések nem érik el hatásukat.

A belügyminisztérium egyik főizgatója elmondta, hogy a migránsok szabályozott áthaladása érdekében felhúznak egy 2 méter magas és közel 4 kilométer hosszú kerítést, de az nem szögesdrótkerítés lesz.

A konzervatív Osztrák Néppárt korábban azt szorgalmazta, hogy 25 kilométeres szakaszon épüljön kerítés a határon. A néppárti belügyminiszter szerint erről most nem a szociáldemokrata koalíciós partner miatt, hanem kizárólag a szlovénok miatt mondtak le.

Gerald Klug szociáldemokrata védelmi miniszter szerint természetesen nem kerítésről van szó, hanem „rendezett irányításhoz szükséges” rendszerről. A miniszter úgy véli, hogy nem kerül sor Ausztria „orbanizálódására”.

A csaknem négy kilométeres „szárnyas kapu” ötlete kiváltotta a liberális NEOS és a Zöldek tiltakozását is. Az osztrák jobboldali populista párt, az FPÖ pedig azért bírálta a kormányt, mert gyáva ahhoz, hogy megépítse a teljes határszakaszon a kerítést.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére