Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump ma sem tétlenkedik: visszaszorítaná a bûnt és adót csökkentene

888.hu

2017.02.09. 21:58

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön három rendeletet írt alá, amelyek a bûnözés visszaszorítását célozzák. Trump a héten bemutatja adócsökkentési terveit is.
WASHINGTON, 21:58

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön három rendeletet írt alá, amelyek a bűnözés visszaszorítását célozzák. Trump a héten bemutatja adócsökkentési terveit is.

Bűnözés

Jeff Sessions, a szerdán megszavazott új igazságügyi miniszter a Fehér Ház Ovális Irodájában letette hivatali esküjét, és Donald Trump ezt megelőzően írta alá az elnöki rendeleteket – írja az MTI.

Az egyik elnöki rendelet a drogkartellek felszámolására irányul, a másik különleges munkacsoport felállítását javasolja az Egyesült Államokban elharapódzó erőszakos bűnözés visszaszorítására, a harmadik pedig a rendőrök elleni erőszak megfékezését célozza. Mindehhez Trump a belbiztonsági és az igazságügyi minisztérium közreműködésére számít.

Az eskütételi ceremónián mondott rövid beszédében az elnök a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem "új korszakát" ígérte, s hangsúlyozta, hogy megtöri

az országban eluralkodott bűnözők kartelljeit, amelyek tönkreteszik fiataljainkat."

Trump szerint új korszak kezdődik az igazságszolgáltatásban, mégpedig azonnal.

Az új igazságügyi miniszter Jeff Sessions a bevándorlásra utalva kifejtette, hogy

véget kell vetnünk a törvénytelenségnek, amely veszélyezteti a közbiztonságot".

Egyúttal leszögezte azt is, hogy  – mint fogalmazott – a bevándorlás jogszerű rendszerére van szükség, olyan rendszerre, amely az Egyesült Államok népének érdekeit szolgálja.  

A Fehér Ház az eskütétel után jelentette be, hogy Trump elnök a jövő héten a Fehér Házban fogadja Justin Trudeau, kanadai miniszterelnököt.

Adócsökkentés

Donald Trump amerikai elnök azt ígérte csütörtökön, hogy heteken belül fontos bejelentést tesz az adóreformról.

A légitársaságok vezetőivel tartott találkozón Trump úgy fogalmazott, hogy az amerikai vállalatok adóterhelésének csökkentése "nagypályás játszma" és két-három héten belül "fenomenális" bejelentést tesznek az adóváltozásokról.

Az amerikai elnök azt akarja, hogy a vállalatok hozzák haza külföldre kiszervezett tevékenységüket, az Egyesült Államokban gyártsák termékeit és létesítsenek ezzel munkahelyeket. Célja megvalósításának érdekében Trump masszív adócsökkentéseket ígért a vállalatoknak és a középosztálynak is.

Az Egyesült Államokban 35 százalék a társasági adó kulcsa, de számos lehetőség van arra, hogy a vállalatok csökkentsék a ténylegesen befizetendő adót. Trump az elnökválasztási kampány során azt mondta, hogy 15 százalékra csökkenti a vállalatok nyereségére kivetett adó mértékét.

Az új kormányzat dolgozik azon is, hogy a szövetségi költségvetés bevételeinek legjelentősebb forrását biztosító személyi jövedelemadót is csökkentsék. A pénzügyminiszternek jelölt Steven Mnuchin szerint összességében a legjelentősebb adóváltozások várhatóak Ronald Reagan elnöksége (1980-1988) óta.

Trump nyilatkozatának elhangzása után újabb történelmi rekordértékre emelkedett a New York-i részvénypiacok mindhárom fő mutatója. A Dow Jones ipari átlag (DJIA) 20 197,95 ponton, 0,71 százalékos pluszban, míg az S&P 500-as 2309,55 ponton, 0,64 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 5722,71 ponton, 0,70 százalékos nyereségben érte el maximumát az eddigi kereskedésben.

A november 8-án tartott és Trump váratlan győzelmével végződött elnökválasztás utáni hetekben jelentősen emelkedtek az árfolyamok, de idén túlnyomórészt csak oldalaztak az indexek, mert a befektetők óvatossá váltak, az új kormányzat által megígért adócsökkentési, deregulációs és gazdaságélénkítő tervek pontos részleteire várva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére