Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

DB: túl sokat keresnek a bankárok

2015.11.24. 11:10

BERLIN, 11:05

A Deutsche Bank júniusban kinevezett társigazgatója, John Cryan szerint a bankárok még mindig túl sok pénzt keresnek, illetve gyakran túl gyorsan kapják meg a beígért jutalmakat.

A DB számos bírságot kapott az elmúlt években a különböző pénzügyi felügyeletektől, ami hozzájárult ahhoz, hogy Németország legnagyobb bankja veszteséges pályára álljon. Cryan elmondta, hogy a banknál egy saját filozófiát dolgozott ki a bónuszok kapcsán is, így senki sem kaphat jutalmat addig, amíg a munkája meg nem hozta gyümölcsét. Az igazgató problémának látja azt is, hogy túl sokan rendelkeznek vezetői címmel a bankon belül.

John Cryan hitet tett amellett, hogy banknak annak megfelelően kell újrakalibrálnia a fizetéseket, hogy dolgozói milyen gyorsan tudnak profitot termelni. A címekről elmondta, hogy a kötvény- és részvénypiaci kereskedők számára nem a titulus, hanem a bátorság, ami igazán fontos.

A Deutsche Bank most ennek megfelelően nem fizet osztalékot az elkövetkezendő 2 évben. Cryan szerint a bank mutatói nem lesznek még erősek sem 2016-ban, sem pedig 2017-ben, mivel ez a folyamat hosszabb időt vesz igénybe.

A bank korábban már bejelentette a személyzeti állomány csökkentését, ennek következtében több mint 30 ezer embert fognak elbocsátani a következő években.

Cryan azzal kapcsolatban is szkeptikus, hogy a magasabb fizetéstől motiváltabbak lennének az emberek. Saját fizetéséről elmondta:

fogalmam sincs, hogy miért ajánlottak nekem a szerződésben bónuszt, elhihetitek nekem, hogy nem fogok amiatt keményebben vagy gyengébben dolgozni bármelyik évben, bármelyik nap, mert valaki ezért nekem többet vagy kevesebbet fizet.”

(Bloomberg)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére