Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dánia rengeteget spórolt a migránsokon

Tóth Dalma

2016.07.12. 19:26

A dán pénzügyminisztérium számításai szerint 1 milliárd koronát, azaz körülbelül 42 milliárd forintot takarítanak meg azzal, hogy visszavágták a menekültekre szánt jóléti kiadásokat. A megspórolt pénzt az adók csökkentésére fogják felhasználni.
KOPPENHÁGA, 18:58

A dán pénzügyminisztérium számításai szerint 1 milliárd koronát, azaz körülbelül 42 milliárd forintot takarítanak meg azzal, hogy visszavágták a menekültekre szánt jóléti kiadásokat. A megspórolt pénzt az adók csökkentésére fogják felhasználni.

A parlamentben Jacob Jensent a dán pénzügyminisztert kérdezték az úgynevezett „alacsony integrációs segélyről”, aki elárulta, hogy mivel kevesebb pénzt szánnak a migránsokra, ezért várhatóan 145 millió dollárt sikerül megtakarítania az országnak.

A kormánypárt a 2015-ös választási győzelme után jelentette be, hogy csökkentik a menekültekre szánt jóléti kiadásokat, hogy a migránsok számára kevésbé vonzó célpont legyen Dánia.

A dán parlament a menekültjogi törvény szigorítása szerint, a migránsoknál lévő 1340 eurónál (420 ezer forint) nagyobb összeget elkobozhatják.

Dániában egyébként szigorúbb családegyesítési szabályokat is bevezettek. A menedékkérők a korábbi egy év helyett csak három év után nyújthatnak be kérvényt arra vonatkozóan, hogy a családtagjaikat is beengedjék az országba.

A kiadások csökkentése értelmében, a menekültek fele annyi pénzt kapnak, mint amennyi egy munkanélkülinek normál esetben jár. Ezt a szabályt idén júliustól kiterjesztették minden olyan menekültre, aki az elmúlt hét évben regisztráltatta magát Dániában.

A megvágott kiadások következtében 2020-ig 1 milliárd koronát spórolhatnak meg a dánok attól függően, hogy mennyi migráns érkezik az országba a következő években.

A migránsoknak egyébként 131 242 koronát, körülbelül 5 és fél millió forintot ajánlanak fel azért, hogy visszatérjenek hazájukba. A Dán Menekültügyi Hivatal adatai alapján azonban csökkent azoknak a menekülteknek a száma, akik elfogadják a pénzt és hazamennek. Amíg 2011-ben 261 migráns tért haza pénzért cserébe, addig 2015-re 151 főre csökkent ez a szám. A 151 menekültből egyébként 53 ember Bosznia-Hercegovinából származott. A politikusok szerint azért csökkenhetett a hazatérők száma, mert keveslik a felajánlott pénzt.

(TheLocal)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére