Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csecsemõ esett áldozatul az izraeli-palesztin konfliktusnak

888.hu

2015.10.31. 14:49

A nyolc hónapos gyermek a palesztin tüntetõkre kilõtt könnygáztól fulladt meg.
GÁZA, 14:35

Hárman – köztük egy nyolchónapos csecsemő - lelte halálát, és többen súlyosan megsérültek, Ciszjordániában egy erőszakba torkolt tüntetésen.

A Palesztin Egészségügyi Minisztérium pénteken megerősítette Ramadan Mohammed halálát, aki egy könnygáz-támadás során fulladt meg a levegőt eltelítő gáztól, Betlehem városától nem messze.

A szeptember közepén kezdődött erőszakhullám következtében Izraelben és Gázában napi rendszerességgel újulnak ki - gyakran halálos kimenetelű - erőszakos palesztin tüntetések.

A minisztérium szintén elismerte, hogy a tüntetésben további két fiatal palesztin életét veszítette. Az Aljazeera újságírója, aki a helyszínen tartózkodott elmondta: az izraeli rendőrség legalább hét lövést adott le a két fiatalra.
Az izraeli hatóságok nyilatkozatban közölték, hogy azért nyitottak tüzet, mert a palesztin fiatalok motorkerékpáron, késekkel felfegyverkezve közelítették meg rendőreiket.

Az erőszak továbbra se csillapodik Izraelben és a Gázai övezetben.

Október elseje óta az Izraeli erők  69 palesztint sebesítettek meg halálosan. Közülük többen késekkel támadtak, de vannak köztük fegyvertelen tüntetők és az összecsapásokba véletlenül belekeveredő nézelődök is.

A konfliktusban eddig kilenc izraelit öltek meg – legtöbbjüket késekkel végrehajtott támadásokban.

Az erőszak egyik fő kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában lábra kapott feltételezés, miszerint az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a status quót Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén, noha ezt az izraeli vezetés számos alkalommal tagadta.

(Aljazeera)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére