Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cameron: a magyarok az EU-t védik

2015.10.20. 09:45

Hétfő este a brit parlamentben vitanapot rendeztek a múlt heti uniós csúcsról. Az alsóházban rendezett vita során Tim Farron, az ellenzéki Liberális Demokraták vezetőjének kérdésére válaszolva magyarázta el Cameron, hogy szerinte

az Orbán-kormány intézkedései az Európai Unió küldő határait védik.
A kerítés pedig csak tudatosítja a bevándorlókban az európai szabályrendszert.
 
Cameron hozzátette, hogy mivel országa nem tagja a schengeni övezetnek, nem tartja feladatának az Unió védelmét, azt inkább a magyar miniszterelnökre bízza:

Orbán Viktorra bízom, hogy (ebben az ügyben) megvédje magát, de annak, amit a magyar miniszterelnök és mások is mondanak, az a lényege, hogy Európának van egy külső határa, és Európának be is kell bizonyítania, hogy van külső határa, nehogy azt lehessen hinni, hogy az Európai Unióba könnyű és kockázatmentes út vezet."

A konzervatív politikus szerint az Unió azon tagállamai, akik különböző kvótákkal osztanák szét egymás közt a bevándorlókat, egy veszélyes út megtételére bujtják fel őket.

Azért a britek is vállalnak egy keveset a közös teherviselésből: Cameron bejelentette, hogy karácsonyig ezer szíriai menekült érkezhet Nagy-Britanniába egy önálló áttelepítési programmal, 2020-ig pedig 20 ezer menekültet helyeznének el országukban. De nem a közös EU-s program segítségével, inkább közvetlenül hozzák el őket az ENSZ menekülttáboraiból. Eddig 260-an érkeztek meg Angliába.

Az anglikán egyházak keveslik a befogadni kívánt menekülteket, azonban Cameron indulatosan visszautasította őket.

Szerinte:

Talán más országokat kellene inkább felszólítaniuk segélykötelezettségeik teljesítésére, mert Nagy-Britannia a maga részéről maradéktalanul eleget tesz vállalásainak."

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére