Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel központilag osztaná szét a bevándorlókat

Bertha László

2016.04.06. 17:38

Két tervet is bemutatott az uniós menekültrendszer megreformálására az Európai Bizottság. Az egyik alapján lehetõség lenne a migránsok központi szétosztására is.
BRÜSSZEL, 17:38

Két tervet is bemutatott az uniós menekültrendszer megreformálására az Európai Bizottság. Az egyik alapján lehetőség lenne a migránsok központi szétosztására is.

Az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a jelenlegi szabályozás arra az országra hárítja a menedékkérők ellátását és kérelmeik elbírálását, ahol az unió területére beléptek.

Az egyik javasolt terv érvényben hagyná a jelenlegi szabályozást, de lehetőséget biztosítani egy rendkívüli mechanizmus aktiválására azoknak az országoknak, amelyek nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő migrációs nyomással. A terv a Dublin+ nevet kapta, Timmermans szerint a rendszer működésének feltétele, hogy a tagállamok a szolidaritás alapján részt vegyenek a bevándorlók befogadásában.

Ez a javaslat továbbra is arra kötelezné a frontországokat, hogy erősítsék meg határellenőrzésüket az európai külső határok védelme érdekében – tette hozzá az EB alelnöke. Az elképzelés szerint folyamatos lenne a menedékkérők tagországok közötti elosztása, a gördülékeny működést kvóták alapján, a tagállamok beleegyezésével biztosítanák.

A másik tervezet ennél jóval meredekebb: a tagállamok helyett ugyanis központilag dolgoznák fel a menedékkérelmeket. Ez egy „disztribúciós kulcs” alapján történne, amelyhez elengedhetetlen a tagországok szolidaritása a rászoruló országokkal.

Timmermans szerint a válság megoldását gyengíti, hogy a tagállamok nem egyformán alkalmazták a közös migrációs szabályozást. Ezt harmonizálni kell, és teljes körűen be kell tartania mindenkinek. Az alelnök elmondta, hogy a javaslatok megteremtenék a biztonságos és legális bevándorlás lehetőségét is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére