Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brexit után jöhet a brutális német fegyverkezés

Nagy Gábor

2016.07.14. 18:58

Miután London nem kért Brüsszelbõl, Berlin újraírná a második világháború óta fennálló konvenciókat.
Berlin és Párizs szorosabb biztonsági együttműködésre törekszik a jövőben, bevonva az uniós tagállamokat

Mindezt Ursula von der Leyen német védelmi miniszter jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón. A védelmi miniszter szerint Nagy-Britannia kilépésével lehetőség nyílik az európai biztonsági politika megalkotására, és az európai közös "polgári-katonai parancsnokság" ötletének megvalósítására – amely hivatott lesz majd ellenőrizni az EU-s katonai erőket.

DE!

Az ügy apropója egészen egyszerű: Brüsszel az egyik legerősebb katonai erővel bíró államát vesztette el, így hatalmas űr keletkezhet a "kontinentális egyensúly" terében.

Emiatt  Németország újra szeretné fogalmazni katonai befolyását.

Von der Leyen ezért szerdán bemutatta Németország fegyverkezési ütemtervét, a "White Paper-t". A dokumentum szerint Németország jelentős katonai fejlesztésbe kezd. A következő hét évben például 20 ezer katonát szeretnének hadrendbe állítani.

A részletek alapján a Deutsch Welle elemzői arra következtetnek, hogy Berlin sokkal inkább részt kíván venni a globális rend kialakításában. A "White Paper" legfontosabb eleme pedig az, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb pénzügyi forrást biztosítanak katonai célokra.

(Reuters)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére