Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brazíliát kezdik ellepni a bevándorlók, ezért a határvédelem érdekében bevetik a katonaságot

Bokor Gábor

2018.08.29. 22:00

Mivel Venezuela a gazdasági összeomlás szélén van, vagy inkább azon is túl, a dél-amerikai ország lakosai megindultak Brazília felé a jobb élet reményében, ám ez nem tetszik a braziloknak.

Michel Temer, Brazília elnöke kedden este egy televíziós műsorban bejelentette, hogy Venezuelában olyan tragikus a helyzet, ami már veszélyezteti a dél-amerikai államok békéjét. A rend fenntartása érdekében bevetik a hadsereget is. A katonákat a Venezuelával közös határszakaszra vezénylik, hiszen az elmúlt hetekben, napokban rengeteg venezuelai indult útnak a gazdasági válságban szenvedő országból. 

A jelentések szerint a hiperinfláció, a gyógyszer- és az élelmiszerhiány miatt több millió venezuelai indult el a szomszédos országokba a jobb élet reményében. 

Királyi vérrel frissítenek a bevándorlásellenesek Brazíliában

Philippe de Orléans e Braganca belép a Jair Bolsonarót elnökjelöltként indító Szociálliberális Párba (PSL).

A határváros brazil oldalán élők és a venezuelai bevándorlók között már több összecsapás is volt, a rend fenntartása érdekében mennek oda a katonák. A legsúlyosabb összetűzések Pacaraima városában voltak, oda érkeztek meg elsőnek a brazil hadsereg egységei. 

A venezuelai válság már nemcsak egy belpolitikai probléma náluk, hanem kiterjed az egész kontinensre és felboríthatja a megszokott rendet és békét"

– értékelte a helyzetet a brazil elnök.

A szomszédos Peruban hatvannapos egészségügyi vészhelyzetet rendeltek el két, Venezuelával határos tartományban, hogy megelőzzék a bevándorlók által érkező betegségek és fertőzések terjedését. 

Mi van Venezuelában?

Brutális válság, amely minden szektorra kiterjed. A helyzet annyira súlyos, hogy pár hete akkora lett a hiperinfláció, hogy a tervezett három helyett öt nullát vágtak le a bolívar végéről. A lépés vélhetően azzal áll összefüggésben, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzései szerint a dél-amerikai országban az infláció az év végéig elérheti akár az egymillió százalékot is.

A hatalmas olajkészletekkel rendelkező, de szinte semmi mást nem exportáló Venezuela gazdasága az olajár esése miatt az elmúlt években gyakorlatilag összeomlott, számos venezuelai szenved az élelmiszerek, valamint a gyógyszerek hiányától. A havi minimálbér mintegy 250 forintnak felel meg Venezuelában, ami ugyancsak hozzájárul ahhoz, hogy a lakosság nagy része nem tud rendesen táplálkozni, vagy éppen alapvető egészségügyi ellátáshoz jutni. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére