Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Besorozná a svédeket a külügyminiszter

888.hu

2016.01.10. 19:38

A kötelezõ katonai és polgári sorozás visszaállítása kedvezõ változást hozna az európai migránsválság kezelésében - jelentette ki a svéd külügyminiszter.
STOCKHOLM, 19:38

A kötelező katonai és polgári sorozás visszaállítása kedvező változást hozna az európai migránsválság kezelésében - jelentette ki a svéd külügyminiszter.

Én azok közé tartozom, akik támogatják a sorozás modernizált és a nemek között egyenlőséget tevő, civil és katonai elemeket is tartalmazó változatát"

- mondta egy védelmi konferencián Margot Wallström.

Milyen hasznos lett volna, ha tavaly ősszel lettek volna polgári tartalékosaink, és behívhattuk volna őket, hogy támogassák a menekültügyi hivatal munkáját"

- hangsúlyozta a svéd tárcavezető, hozzátéve, hogy a tartalékosok segítséget jelentenének a természeti katasztrófák idején is.

A 10 milliós Svédország tavaly nagyjából 160 ezer menekültet fogadott be, a lakosság nagyságához viszonyítva a legtöbbet Európában. A svéd hatóságoknak komoly nehézséget jelentett a migránsáradat kezelése.

Svédország 2010-ben törölte el a kötelező sorozásos katonai szolgálatot, de a közvélemény-kutatásokból kiderül, hogy a lakosság többsége támogatná az intézmény visszaállítását. A hadsereg korábban már közölte, hogy katonahiánnyal küzd egy olyan időszakban, amikor a közeli Oroszországgal is feszült a viszony a Krím félsziget bekebelezése és az ukrán válság nyomán.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére