Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA drónokkal bombázta le a párizsi terrortámadás kitervelõit

888.hu

2016.12.13. 18:28

Az USA által vezetett szíriai koalíció drónokkal bombázott le három ISIS-katonát, akik közül kettõ a 2015. novemberi párizsi terrortámadások megszervezésében segédkezett - közölte kedden a Pentagon.
RAKKA, 18:28

Az USA által vezetett szíriai koalíció drónokkal bombázott le három ISIS-katonát, akik közül kettő a 2015. novemberi párizsi terrortámadások megszervezésében segédkezett – közölte kedden a Pentagon.

A három férfi terrortámadásokat tervezett nyugati célpontok ellen a légicsapás idején"

– mondta Peter Cook, a Pentagon szóvivője. Hozzátette, hogy a harcosok annak a Boubaker al-Hakim nevű terrorvezérnek a hálózatához tartoztak, akit novemberben bombáztak le az amerikaiak.

Egy magas rangú katonai forrás a múlt héten azt nyilatkozta, hogy a koalíciós erők eddig ötvenezer ISIS-harcost öltek meg az elmúlt két évben – írja a Fox News.

A Pentagon szóvivő megnevezte a légicsapásban életét vesztő három terroristát:  Salah Gourmat és Sammy Djedou segédkezett a párizsi terrortámadás kitervelésében. Harmadik társuk Walid Hamman volt. December elején vesztették életüket egy dróntámadás során.

Az akcióról és annak részleteiről kedden számolt be Ash Carter védelmi miniszter egy olaszországi amerikai bázison tett látogatása kapcsán.

A Pentagon szóvivője szerint Gourmat és Djedou a párizsi terror kitervelői közeli "kollégák" voltak Abu Mohammed al-Adnanival, aki az ISIS külföldi tevékenységét koordinálta és akit még augusztusban öltek meg a koalíciós erők.

A harmadik férfi részt vett egy meghiúsult európai terrortámadás kitervelésében. A terrorcselekmény előkészítése miatt távollétében is börtönbüntetésre ítélte egy belga bíróság.

November közepe óta a koalíció 5 magas rangú ISIS-harcost likvidált, akik terrortámadásokat terveztek. Ezzel tovább csökkent a terrorszervezet azon képessége, hogy Szírián és Irakon kívül is sikeres támadásokat hajtson végre – mondta a Pentagon szóvivője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére