Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

San Bernardino nincs biztonságban az ünnepek elõtt

888.hu

2015.12.19. 09:11

A kaliforniai kormányzó pénteken rendkívüli állapotot rendelt el San Bernardino megyében, ahol több mint két héttel ezelõtt az egészségügyi dolgozók bankettjén egy házaspár merényletet követett el.
San Bernardino, 8:00

A kaliforniai kormányzó pénteken rendkívüli állapotot rendelt el San Bernardino megyében, ahol több mint két héttel ezelőtt az egészségügyi dolgozók bankettjén egy házaspár merényletet követett el.

Jerry Brown kormányzó úgy ítélte meg, hogy a december 2-án végrehajtott merénylet után az ottani lakosok nincsenek megfelelő biztonságban az ünnepek előtt.

A szörnyű merénylet körülményei és annak súlyossága alapján úgy látom, hogy a helyzet meghaladja egyetlen helyi kormány szolgáltatásainak és az orvosi ellátást biztosító személyzetnek a lehetőségeit, ezért ott szükség van pótlólagos segítségre"

- érvelt a kormányzó.

Jerry Brown azzal indokolta rendkívüli intézkedését, hogy a San Bernardinó-i merénylet halálos áldozatai és sebesültjei egészségügyi alkalmazottak voltak, így most, az ünnepek előtt nem biztosított a lakosság számára a megfelelő létszámú egészségügyi személyzet. A rendkívüli intézkedés lehetővé teszi, hogy ideiglenesen más körzetekből irányítsanak oda egészségügyieket, ezen kívül a rendfenntartó erők is nagyobb fokú készenlétben vannak.


Pénteken, elnöksége utolsó előtti esztendejének évértékelő beszédében Barack Obama többek között arról beszélt, hogy az Iszlám Állam jelentős területeket vesztett az amerikaiak által vezetett akcióknak köszönhetően, de Washingtonnak amerikai földön korlátozottak a lehetőségei a terrortámadások megfékezésére.

Nagyon nehéz felderíteni a magányos farkasként tevékenykedőket vagy a férj és feleség közös merényletkísérletét"

- mondta az elnök, s egyúttal  éberségre szólította honfitársait.    

Az amerikai elnök pénteken a San Bernardinói terrortámadás áldozatainak családtagjaival találkozott több mint három órán keresztül.

Az elnök fogadtatása ugyanakkor nem volt teljesen egyoldalú a támadásnak áldozatul esett egészségügyi dolgozók családtagjai körében. Több család kritizálta az amerikai elnököt az Államok terrorelhárítási tevékenységével kapcsolatban, és azt is megjegyezték, hogy jöhetett volna hamarabb is...

 

(Buzzfeed, Reuters, MTI, Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére