Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az összes német párt Merkelt csuklóztatja

888.hu

2017.12.01. 12:58

Angela Merkel német kancellár elkezdte a koalíciós tárgyalásokat Martin Schulzcal, azonban a szociáldemokrata politikusok nem fogják elsietni a megállapodást.
BERLIN, 12:58

Angela Merkel német kancellár elkezdte a koalíciós tárgyalásokat Martin Schulzcal, azonban a szociáldemokrata politikusok nem fogják elsietni a megállapodást.

A Merkel vezette CDU/CSU pártszövetség és a Schulz vezette szocdemek (SPD) péntektől kezdődően pártvezetők közötti csúcstalálkozókat tartanak. A megbeszéléseken kiderül, hogy összejön-e egy második CDU/CSU-SPD nagykoalíció – írja a Deutsche Welle.

A pártvezetők, Angela Merkel, Horst Seehofer és Martin Schulz csütörtökön egyeztetett személyesen a koalíciókötés lehetőségéről.

A német államfő, Frank-Walter Steinmeier személyes kérésének tettek eleget a pártok vezetői egy kétórás megbeszéléssel, ahol elsősorban az került szóba, hogy készen állnak-e – vagy egyáltalán hajlandóak-e – újabb koalíciót kötni a korábbi partnerek.

A szociáldemokraták a választási vereség után kijelentették, hogy nem hajlandóak koalícióra lépni Merkellel. Ezt a véleményt nemcsak Martin Schulz pártelnök hangoztatta, hanem az SPD ifjúsági szervezete is, a Jusos, amely a tárgyalások hírére ismét elmondta, hogy nem akarják, hogy a párt megújítsa a nagykoalíciót, ezen kívül vannak más alternatívák is.

A tárgyalásokat azért kezdték el mégis, mert a legtöbb szavazatot szerzett CDU/CSU pártszövetség képtelen volt megállapodásra jutni a legelőször partnernek kiszemelt Zöldekkel és szabad demokratákkal.
A szocdemek nem fogják elkapkodni

Az SPD vezetőjének legfontosabb üzenete csütörtökön az volt Merkelék felé, hogy nem fogják elkapkodni a döntést.

A szocdemek óvatossága nem véletlen: négyévnyi nagykoalíciós kormányzás után története leggyengébb választási eredményét érte el a párt.

Merkelt a szabad demokraták és a Zöldek is csuklóztatták: a konzervatív pártokat már egy hónapja szívatták a koalíciós tárgyalásokon, amikor elfogyott a cérna.

Habár előzetesen arról szóltak a hírek, hogy egészen jövő hétig nem fognak hivatalos tárgyalásokba bocsátkozni a szocdemek – mivel ekkor lesz egy pártkongresszus –, ám a Reuters szerint mégis beindulnak a megbeszélések.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére