Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam magára vállalta a melbourne-i túszejtõ akciót

Tóth Dalma

2017.06.06. 06:52

Az ausztrál hatóságok hétfõn végeztek egy túszejtõvel Melbourne-ben, aki lõfegyverrel megsebesített három rendõrt is, a túszejtést az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.
MELBOURNE, 6:45

Az ausztrál hatóságok hétfőn végeztek egy túszejtővel Melbourne-ben, aki lőfegyverrel megsebesített három rendőrt is, a túszejtést az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Az elkövető egy nőt ejtett túszul egy apartmanházban. A helyszínre kiérkező rendőrök tárgyalni próbáltak vele, ám kísérletük kudarcot vallott, a férfi tüzet nyitott a rendőrökre és hármukat megsebesítette, mielőtt azok végeztek vele – adta hírül az MTI. A helyszínen egy agyonlőtt férfi holttestére leltek a hatóságok.

Andrew Crisp, a helyi rendőrség szóvivője elmondta: a túszul ejtett nőt kiszabadították, a rendőrök sebesülései nem életveszélyesek. Hozzáfűzte: vizsgálják a terrorcselekmény lehetőségét.

Később a dzsihádista szervezet jelentkezett a történtek elkövetőjeként, azzal indokolva tettét, hogy Ausztrália tagja az amerikai vezetésű terrorellenes koalíciónak.

Az Iszlám Állam katonája a koalíciós országok polgárai elleni támadásokat sürgető felszólításra hajtotta végre a tettét az ausztráliai Melbourne-ben"

– olvasható az iszlamisták szócsöveként működő hírügynökség, az Aamák közleményében. Az ausztrál rendőrség közölte, hogy vizsgálja az Iszlám Állam bejelentését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére