Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam kivégzéseket tart és 25 ezer fõs élõ pajzsot állít

Nagy Gábor

2016.11.01. 17:08

Az ENSZ emberi jogi szóvivõje kedden közölte: a terrorszervezet megölte az iraki fegyveres erõk negyven volt tagját Moszul közelében, a holttestüket pedig a Tigris-folyóba hajította.
GENF, 16:58

Az ENSZ emberi jogi szóvivője kedden közölte: a terrorszervezet megölte az iraki fegyveres erők negyven volt tagját Moszul közelében, a holttestüket pedig a Tigris-folyóba hajította.

Ravina Shamdasani elmondta azt is, hogy az Iszlám Állam hétfőn 25 ezer civilt elszállított a Moszultól délre fekvő Hammam al-Alil városból teherautókon és buszokon, valószínűleg azért, hogy az állásainál élő pajzsként használja őket – írja az MTI.

A Tel-Afar kerület felé tartó teherautók többségét a járőröző légierő visszafordította, de néhány busz megérkezett Abu Szaifba, ami Hammam al-Aliltól 15 kilométerre északra van.

Mély aggodalommal vagyunk ezekért a tízezrekért és más civilekért, akiket a jelentések szerint kényszerrel áthelyezett az Iszlám Állam az elmúlt két hét alatt. A fegyveresek egyre közelebb viszik az embereket Moszulhoz, és ott az állásaik közelében helyezik el őket, amelyek katonai célpontokká válhatnak"

– mondta a szóvivő.

Ez úgy tűnik, alátámasztja azt az állítást, hogy ezeket az embereket élő pajzsként tervezik használni"

– tette hozzá.

Az iraki fegyveres erők terrorelhárító különleges alakulata Moszul keleti részébe behatolva közben elfoglalta az állami televízió ottani állomását, az első fontos épületet a városban.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére