Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam kitiltja a focibírókat Szíriából

888.hu

2016.08.31. 21:28

Még csak szerda van, de ez lehet a hét híre. És hogy miért tiltották ki a szerencsétlen bírókat? A cikkbõl megtudhatod.
RAKKA, 20:58

Az ISIS kitiltotta az egyik szíriai városból a futballbírókat, mert a FIFA szabályait alkalmazzák, amelyek a játék során előbbre valóak, mint "Allah parancsolatai".

A nagy-britanniai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (SOHR) szerint a terrorszervezet parancsnokai készítettek egy listát, amelynek segítségével a szabálytalankodó játékosok kompenzálhatják sérült társaikat a saría szabályai szerint.

Az Iszlám Állam továbbá törvényen kívül helyezte a foci nemzetközi szabályait Deir ez-Zor kormányzóságban.

A helyi források elmondták a SOHR-nak, hogy a militánsok kitiltották a bírókat a kormányzóság területéről, mert "nem Allah tanításai szerint döntenek", és az ítéleteik sokszor megsértik Allah és a szunna tanait.

A szunna az iszlám szunnita ágában Mohamed próféta és társai cselekedeteinek, tanításainak összességét jelenti.

A saríában ismert Qisas-rendszerét is behozták a játékba. Ez tulajdonképpen a szemet szemért elv. Ez azt jelenti, hogy a sérült játékos kompenzációt kérhet, vagy bosszút állhat és olyan módon bánthatja a másik játékost, mint az őt.

A szabályok megváltoztatása az ISIS által felállított bíróságok munkájának eredménye. A bíróságok egyrészt a saría alkalmazásával folytatnak le tárgyalásokat, másrészt a terrorszervezet ideológiáját népszerűsítik.

A szabályok megváltoztatására a bajnokság kezdete előtt került sor. Igen, jól olvastátok. Deir ez-Zor kormányzóságának bajnokságáról van szó.

A bírók kitiltásával talán számos magyar szurkoló is egyetértene, azonban ennél súlyosabb dolgoktól is eltiltotta a helyi lakosságot a terrorszervezet. A polgárok nem dohányozhatnak, nem lehet a tulajdonukban tányérantenna, nem táncolhatnak és nem nézhetnek külföldi tévécsatornákat, valamint nem rendelkezhetnek internetkapcsolattal. Amennyiben mégis, akkor szembe kell nézniük a büntetéssel.

Márpedig a terrorszervezet nem éppen a kíméletességéről híres, főleg ha példát akarnak statuálni. A fent megnevezett "bűnök" elkövetői közül már megkorbácsoltak, lelőttek, lefejeztek vagy élve elégettek.

A helyi milíciák lehet, hogy kénytelenek lesznek felfüggeszteni a bajnokságot, ugyanis Asszád erői közel járnak Deir ez-Zor városához.

A terrorszervezet ma érzékeny veszteséget szenvedett, ugyanis egy légicsapásban meghalt a propagandáért felelős ISIS vezető, Abu Muhammad al-Adnani.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére