Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam dzsihadistái nem adják fel a harcot

Tóth Dalma

2019.07.22. 20:38

Nem tudni, mennyien bujkálnak még.

Az Iszlám Állam összeomlását követően a dzsihadisták szétszéledtek. Több mint 1000 terrorista menekült Irakba, akik korábban Szíriában az ISIS oldalán harcoltak. Többségük iraki állampolgár, akik most alagutakban rejtőzködnek. Leginkább sötétedés után közlekednek – mondta Hisham al-Hashimi biztonsági szakértő.

Az iraki biztonsági erők júliusban jelentették be, hogy az ország 370 mérföldes, Szíriával közös határán megtisztítják a sivatagot a terroristáktól. Már most több bombagyárat találtak és számos fegyveressel végeztek.

A sivatagot és az alagutakat, ahol a terroristák rejtőznek senki sem tudja teljes mértékben ellenőrzés alatt tartani, mert arra nincs kapacitás. A területet drónokkal figyelik, ha pedig lefülelték a terroristákat, az iraki vagy az USA vezette koalíció légicsapásai végeznek velük.

Azonban a dzsihadistákat sem kell félteni, amennyire tőlük telik, visszatámadnak, ha tudnak. Az iraki katonák Rutba mentek helikopterrel, de mielőtt földet értek volna, rakétameghajtású gránátokat küldtek rájuk a dzsihadisták.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad hagyni, hogy a terroristák újra az uralmuk alá vonják a külterületeket és szimpatizánsokat szerezzenek. Pedig sokak továbbra is szimpatizálnak az Iszlám Állammal, ami többek között a szunnita muszlimok védelmét ígéri a főként síita muszlimok által lakott Irakban.

Ráadásul a terrorszervezet továbbra is hallat magáról.

Az Iszlám Állam az előző hónapban tett közzé egy videót, amelyben azt üzenték, hogy

a háború még nem fejeződött be, még számos szakasza van, amit vérrel fognak írni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére