Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS is elismerte, hogy megölték az egyik legfõbb vezetõjét

Bokor Gábor

2016.07.14. 15:08

Abu Omar al-Shishani a terrorállam hadügyminisztere volt.
MOSZUL, 15:08

Abu Omar al-Shishani a terrorállam hadügyminisztere volt.

Az Irak és Szíria nagy részét még mindig uralma alatt tartó Iszlám Állam hadügyminiszterét, Abu Omar al-Shishanit ölték meg a nyugati erők, ismerte el a terrorállam propagandakiadványa, az Amaq hírügynökség. A Tarkhan Batirashvili néven született csecsen férfi az ostrom alatt lévő Moszul közelében halt meg. 

Ez az iszlamisták számára hatalmas veszteség, hisz ő foglalta el az egyik legfontosabb pozíciót a gépezetben, hadügyminiszterként ő döntötte el, merre induljanak az szélsőséges erők.

Ez az első alkalom, hogy az ISIS elismeri, hogy az egyik fontos embere meghalt, korábban már számtalanszor keringtek olyan hírek, hogy épp melyik vezetőt ölték meg, ám azokat senki sem erősítette meg.

Az "Omar a csecsen" becenevet is előszeretettel használó harminc éves férfit az Egyesült Államok az egyik legkeresettebb milicisták között tartotta számon, ötmillió dollárt ajánlottak fel annak, aki bármiféle információt tudott a hollétéről. 

Az 1986-ban, a mai Grúzia területén született Shishanit a "kalifa", Abu Bakr al-Bagdadi egyik leghűségesebb szövetségeseként tartották számon. 

(Independent

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére