Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS eltökélt a vegyi fegyverek elõállításában

2015.11.19. 19:39

SZÍRIA, 19:38

A franciák a párizsi mészárlásokat követően többször hangot adtak azon aggodalmuknak, hogy az Iszlám Állam, azaz a Da’es vegyi fegyverekkel rendelkezhet.

Csütörtökön Manuel Valls, a francia miniszterelnök a nemzetgyűlésben elmondta, hogy nincs új információ arról, hogy a terrorszervezet vegyi fegyverekkel rendelkezne, de megvan a való veszélye.

A Da’es harcosai mustárgázt már korábban bevetettek Irakban és Szíriában is a hírszerzők információi szerint, de ideggázt vagy más vegyi fegyvert egyelőre nem sikerült előállítaniuk. Az ideggáz az egyik legalkalmasabb fegyver lehetne a polgári célpontok ellen, így nem véletlen a franciák félelme.

Franciaországhoz hasonlóan Irak is attól tart, hogy a Da’es birtokába vegyi fegyverek kerülhetnek, mellyel óriási pusztítást hajthatnának végre a lakosság körében. Az iraki hírszerzés szerint a Da’es eltökélt abban, hogy ilyen jellegű fegyverekhez – különösen ideggázhoz – jusson, ennek érdekében pedig hajlandóak bármit megtenni.

Az amerikai hírszerzés szerint ehhez az Iszlám Államnak még nincs meg a megfelelő technikai kapacitása. A mustárgáz előállítása is csak csekély mennyiségben, illetve gyenge minőségben sikerült a terrorszervezet számára.

Egy volt amerikai altábornagy az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy korábban az al-Kaida is komoly erőfeszítéseket tett vegyi fegyverek előállításáért, de ők sem jártak sikerrel.

(Huffington Post, Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére