Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS a foglyaikból kioperált szervekkel menthetik meg a saját harcosaik életét

888.hu

2015.12.25. 12:45

Az Iszlám Állam vallási vezetõinek tanácsa szabályokat fektettek le az emberi szervek kioperálásával kapcsolatban.
SZÍRIA, 12:45

Egy az amerikai hadsereg birtokába jutott dokumentum szerint az Iszlám Állam vallási vezetőinek tanácsa szabályokat fektettek le az emberi szervek kioperálásával kapcsolatban.

A 2015 január 31-i keltezésű szabályzat alapján nem ellenkezik a vallási törvényekkel kioperálni egy fogoly belső szerveit, ha ezzel megmenthető egy igaz muszlim élete, még akkor se, ha a donor belehal az operációba.

Azonban minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani a dokumentum hitelességét. Csak annyit lehet tudni róla, hogy az amerikai hadsereg elmondása szerint a szabályzat azok között a lefoglalt iratok közt volt, amiket egy májusi szíriai rajtaütés során szereztek be.  

A hitetlenek életét és szerveit nem kell tisztelni, így azok elvételét nem kell büntetni

– áll a dokumentumban.

Azt se lehet pontosan tudni, hogy a Da’es kiket is ért a hitetlenek alatt pontosan. Ugyanis az ISIS fogságába kerültek már keresztényeken túl, olyan síita és szunnita muszlimok is, akik nem osztották a terrorista csoport elképzeléseit.


Irak ENSZ-nagykövete, Mohamed Ali Alhakim még februárban gyanúsította meg az Iszlám Államot azzal, hogy szervkereskedelemből finanszírozza tevékenysége egy részét.

A diplomata akkor elmondta: az utóbbi hetekben hevenyészett tömegsírokban olyan holttesteket találtak, amelyeken műtéti beavatkozásra utaló nyomok voltak, hiányzott a veséjük vagy más testrészük. A nagykövet szerint tucatnyi orvost kivégeztek Moszulban, mert nem voltak hajlandók részt venni a szervek kioperálásában.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére