Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iráni Forradalmi Gárda szerint Izrael belebukhat a telepek bõvítésébe

Nagy Gábor

2016.12.30. 17:28

Pár nappal John Kerry amerikai külügyminiszter bírálata, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának jogerõs határozata után megszólalt a perzsa állam katonai szervezete is az izraeli telepek bõvítésével kapcsolatban.
TEHERÁN, 17:28

Pár nappal John Kerry amerikai külügyminiszter bírálata, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának jogerős határozata után megszólalt a perzsa állam katonai szervezete is az izraeli telepek bővítésével kapcsolatban.

Az iráni Forradalmi Gárda szóvivője pénteken úgy nyilatkozott, hogy Izrael a telepek bővítésével kockáztatja a térség stabilitását, az ENSZ-határozat félresöprése miatt – a jeruzsálemi városháza több, négyemeletes épület felépítését hagyta jóvá szerdán – pedig válaszlépésekkel kell számolnia a zsidó államnak.

November végén, még az ENSZ-határozat előtt Izrael panaszolta be Teheránt a Biztonsági Tanácsban, mondván, Irán kereskedelmi repülőjáratokon juttat fegyvereket Libanonba a Hezbollahnak. A zsidó állam nagykövete akkor hasonló vádakkal illette a perzsa államot, mint most a Forradalmi Gárda őket.

Közel-Kelet stabilitása úgy tűnik a Trump-adminisztráción múlik. Izrael és Irán között már régóta ellentét feszül, ezt tetézi, hogy az Obama-kormányzat épp most tett keresztbe Jeruzsálemnek és Moszkvának, így kérdés, hogyan tudja január 20. után megváltoztatni a diplomáciai kapcsolatokat az Izrael-barát Donald Trump.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére