Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Unió a legnagyobb kockázat

Kékes Viki

2017.01.03. 14:28

Az Európai Unió esetleges szétesése jelenti a legnagyobb kockázatot a világ pénzügyi piacai számára - erre figyelmeztet egy uniós vezetõ szakértõ.
LONDON, 14:28

Az Európai Unió esetleges szétesése jelenti a legnagyobb kockázatot a világ pénzügyi piacai számára — erre figyelmeztet egy uniós vezető szakértő.

Chris Bailey szerint a legnagyobb kockázatot 2017-ben nem Donald Trump elnöksége, nem a Brexit, és nem is az jelenti, hogy Kína gazdasága 6 vagy 7 százalékkal növekszik.

Ugyanis a legnagyobb kockázatot az Európai Unió esetleges felbomlása jelenti.

Más szakértők szerint az angol font tovább emelkedik majd az euróval szemben, miután erősen kezdte az új évet. Novemberben a Brexit hatására ugyan a brit fizetőeszköz mélyrepülésbe kezdett, de aztán ismét emelkedni kezdett. Jelenleg egy font 1.2 eurót ér.

Egy másik pénzügyi elemző, Howard Goldring szerint Európa a 2008-hoz hasonló katasztrofális bankválságot él majd át. A nagy európai bankok ugyanis továbbra is fenntartják a hatalmas, "mérgező" hiteleket, amelyek akadályozzák a bankrendszert a fejlődésben. Ez pedig egy újabb összeomláshoz vezethet.

A befektetők már most kénytelenek folyamatos megfigyelés alatt tartani az olasz bankokat, miután a Monte dei Paschi nemrég kénytelen volt állami beavatkozáshoz folyamodni a feltőkésítése érdekében. Goldring szerint az adósságok terén más európai bankok is hasonlóan rossz gyakorlatot követnek.

Amerikában a válság után az emberek leírták veszteségként a rossz hiteleiket és továbbléptek, a bankokat feltőkésítették, így tovább fejlődtek azok. Európában ezzel szemben ez a folyamat hosszú évekig tartana, mert képtelenek szembenézni a valósággal. A pénzügyi elemző szerint félő, hogy így sokkal nagyobb lesz a baj.

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére