Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU-s tagság volt a balkáni csúcstalálkozó fõ témája

888.hu

2017.07.13. 22:28

Az európai uniós csatlakozás állt a nyugat-balkáni államok Triesztben rendezett csúcstalálkozójának középpontjában, melyen az Európai Unió több képviselõje is részt vett.
TRIESZT, 22:28

Az európai uniós csatlakozás állt a nyugat-balkáni államok Triesztben rendezett csúcstalálkozójának középpontjában, melyen az Európai Unió több képviselője is részt vett.

A csúcstalálkozó fő témái az infrastruktúra, a közlekedés, az energiaipar és a gazdasági fejlődés. A lényeg, hogy a térség minden téren közeledjen az Európai Unióhoz.

A Nyugat-Balkán mind a hat állama elkötelezett a szorosabb együttműködésre az Európai Unióval. A lakosság egyértelműen támogatja országa európai uniós törekvéseit, az Európai Unió pedig nyitott ajtókkal várja őket, és mindenki számára biztosítja a jövőt a szövetségben"

– mondta Federica Mogherini, az EU külügyi főképviselője és hozzátette:

amint a szükséges reformok megvalósulnak, mi is betartjuk az ígéreteinket".

Az értekezleten a szerbiai delegációt Ana Brnabiæ kormányfő és Ivica Daèiæ külügyminiszter vezette. Brnabiæ mások mellett megbeszélést folytatott az uniós bővítési biztossal is.

Szerbia számára a bővítés stratégiai fontosságú. Ez áll a központban, és az európai integráció regionális stabilitást hozhat, ami kulcsfontosságú"

– mondta Ana Brnabic szerb miniszterelnök.

Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Macedónia, Montenegro és Szerbia gazdasági megállapodást is kötött, amely a már létező Közép-Európai Szabadkereskedelmi Egyezményt egészíti ki, és lendíthet az országok uniós csatlakozásán. Ezek a hírek minden bizonnyal megnyugtatják kicsit a balkáni hangulatot, főleg Albániát, akinek miniszterelnöke nemrég rémálommal riogatta Európát.

(Euronews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére