Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU-s hadsereg létrejöttével henceg a német védelmi miniszter

Sümeghi Lóránt

2019.01.13. 11:40

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter egy német lapnak írt publicisztikájában azzal henceg, hogy "Európa közös hadserege már testet is öltött".

Kritikusok szerint az Európai Egyesült Államok egyik alapköveként számontartott közös EU-s hadsereg ötletéről Angela Merkel védelmi minisztere, Usrula von der Leyen azt írta, hogy "ez már testet is öltött".

Legközelebbi partnerünkkel, Franciaországgal azon fáradozunk, hogy egyre közelebb kerüljünk céljaink felé"

– tette hozzá, utalván az Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök közti szoros kapcsolatra.

Mint ismert, a két ország között nemrég megköttetett egy úgy megállapodás – az Elysée-szerződés –, mely többek között a védelmi és hadászati tevékenységek összehangolását foglalja magában.
Von der Leyen Franciaország felé kacsingatása érthető, ugyanis az Európai Unióban leginkább a német és a francia hadsereg szenvedett el látványos leépítést és forráskivonást az évtizedek során.
 
Egyes elemzők szerint nem véletlenül, hiszen már régóta egy közös EU-s hadsereg kiépítésén fáradoznak. Mint ismert, Németország összes tengeralattjárója és a legtöbb vadászgépe nincs bevetési státuszban, hasonlóképpen, ahogyan a helikoptereik és egyéb katonai rendszereik sem. Franciaországban pedig éppen tavaly mondott le a hadsereg főparancsnoka, miután Macron meglepetésszerűen egy 850 millió eurós megszorítást foganatosított az ország honvédelmi büdzséjén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére