Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Arab Emírségek üdvözli Trump külpolitikáját

Bertha László

2017.02.02. 13:38

Abdullah bin Zayed al Nahyan sejk, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere támogatja Donald Trump elnök rendeletét, mely az Egyesült Államokba történõ beutazást korlátozza bizonyos országokból. Ez az elsõ Öböl menti ország által adott nyilatkozat, mely kiáll az amerikai elnök döntése mellett.
ABU-DZABI, 13:38

Abdullah bin Zayed al Nahyan sejk, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere támogatja Donald Trump elnök rendeletét, mely az Egyesült Államokba történő beutazást korlátozza bizonyos országokból. Ez az első Öböl menti ország által adott nyilatkozat, mely kiáll az amerikai elnök döntése mellett – számol be az Associated Press.

Abdullah sejk szerint bár kétségkívül el kell ismerni, hogy Donald Trumpnak megvan a jogköre egy ilyen jellegű döntéshez, ennél azonban tovább ment, és magát a döntést is támogatta. Örömét fejezte ki abban, hogy a rendelet nem kirekesztő vallási alapon (tehát nem „muszlimellenes”), ezen felül kiemelte, hogy a rengeteg muzulmán többségű országból mindössze hét szerepel a listán. Fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy a rendelet csak ideiglenes, és három hónapig tartó tilalomról van csak szó. A listán szereplő országok strukturális problémákkal küszködnek a diplomata szerint.

Először problémás helyzetüket kell ezen országoknak normalizálniuk, mielőtt az Egyesült Államokkal tisztázzák a viszonyukat.”

– mondta az ország külügyminisztere.

Az Associated Press megemlíti, hogy az emírségek mindig is jó viszonyt ápolt az Egyesült Államokkal, többek között az Iszlám Állammal folytatott küzdelme során. Ezek mellett azonban gazdasági érdekeltség is van dologban, ugyanis az emírségek piacát nagymértékben segíti az amerikai export.

A Reuters szerint Abdullah sejk nem zárkózott el Trump azon ötletétől sem, hogy biztonságos zónák jöjjenek létre Szíriában. A sejk elmondása szerint

ha a kezdeményezés humanitárius alapon történik, ideiglenes és nemzetközi együttműködéssel, akkor könnyen elképzelhető a közös munka.”

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére