Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Egyesült Államok konzulátusa elõtt robbantott az Iszlám Állam

Bokor Gábor

2016.07.04. 09:28

Az öngyilkos merénylõt megölték, több halottról egyelõre nem tudni.
DZSIDDA, 09:28

Az öngyilkos merénylő meghalt, több áldozatról egyelőre nem tudni.

Hétfő hajnalban érkezett a dzsiddai konzulátussal szembeni kórház közelébe egy fehér furgon. A sofőr akkor hozta működésbe a testére szerelt robbanószerkezetet, amikor két biztonsági őr közelített felé. A terrorista egyből meghalt, a két őr könnyebben sérült csak meg. 

Nem ez az első akció a kikötővárosban található konzulátussal szemben, 2004-ben az Al-Kaida terroristái támadták meg az épületet, akkor a több órás tűzharcban a négy támadón kívül öt helyi alkalmazott is az életét vesztette. 

Az első hírek szerint az Iszlám Állam felelős a robbantásért. A terrorszervezet Szaúd-Arábia kormányát hitetlennek tartja, mert az az Egyesült Államok szövetségese. 

A közel harmincmilliós sivatagi királyság is részt vesz az Iszlám Állam elleni harcban Irakban és Szíriában. Sokan attól tartanak, hogy a szélsőségesen szunnita monarchia a háttérben támogatja és kereskedik a terrorszervezettel, mivel vallást tekintve nincsenek messze egymástól a nézeteik. 

Az elmúlt hetekben különösen aktívak voltak a terrorszervezet külföldi sejtjei,a múlt hét közepén az isztambuli repülőtéren robbantottak és lövöldöztek, majd Banglades fővárosában, Dakkában egy étteremben ejtettek túszul, majd végezték ki a vendégeket. A két támadásban több mint százan vesztették életüket. 

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére