Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Autó hajtott a tömegbe Németországban: több halott van

Bokor Gábor

2018.04.07. 16:49

Három ember halt meg legalább és több mint harmincan megsérültek, mikor egy furgon nagy sebességgel hajtott a tömegbe Münster belvárosában. A rendõrség támadásként kezeli az ügyet.
MÜNSTER, 16:49

Három ember halt meg legalább és több mint harmincan megsérültek, mikor egy furgon nagy sebességgel hajtott a tömegbe Münster belvárosában. A rendőrség támadásként kezeli az ügyet.

A Focus a Rheinischen Postra hivatkozva azt írja, hogy tervezett támadás történt, mikor egy autó a tömegbe hajtott Münsterben. Az első információk szerint három halottja van az esetnek és több mint harmincan megsérültek.

A Rheinische Post rendőrségi forrásokra azt írja, hogy a szombat délután terrortámadás történt.

Információk szerint egy pick-up hajtott a gyalogosok közé, a rendőrség támadásként kezeli az ügyet.

A rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy több halott van az esetet követően. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol a fényképek alapján hatalmas pusztítás történt.

A Spiegel szerint a támadás elkövetője a merénylet után öngyilkos lett.
Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2017 árpilis 7-én Rakhmat Akilov, üzbegisztáni menedékkérő egy 30 tonnás járművel hajtott a járókelők közé egy közkedvelt bevásárlóutcában Stockholmban. Az Iszlám Állam nevében elkövetett merényletben 5 ember meghalt és 15-en megsebesültek.    

A münsteri rendőrség arra kér mindenkit, ne menjenek a gázolás környékére. Az eset az óvárosban történt, a Kiepenkerl-szobor közelében, ami népszerű a turisták körében is.

Szemtanúk szerint négyen ültek a tömegbe csapódó teherautóban. A járókelők között a támadás után pánik tört ki.

Sajtóinformációk szerint a rendőrség robbanószert talált a furgonban, amit elszállítottak a helyszínről. Ulrike Demmer, a szövetségi kormány helyettes szóvivője elmondta, hogy mélyen együttéreznek az áldozatok hozzátartozóival.

Markus Lewe, Münster polgármestere köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek. Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter közölte, hogy a münsteri és az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség teljes erővel dolgozik az ügy feltárásán, és a szövetségi biztonsági szervek szorosan egyeztetnek a tartományi hatóságokkal.

Sajtóinformációk szerint az elkövető egy 50 éves német állampolgár volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére