Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria is kitenné a megtelt táblát

888.hu

2015.12.11. 14:55

Az osztrákok többsége nem fogadna be több menekültet és egyetért a határellenõrzéssel, ugyanakkor elégedetlen az európai menekültügyi intézkedésekkel - ez derült ki egy osztrák közvélemény-kutató cég pénteken közzétett felmérésébõl.
BÉCS, 14:55

Az osztrákok többsége nem fogadna be több menekültet és egyetért a határellenőrzéssel, ugyanakkor elégedetlen az európai menekültügyi intézkedésekkel - ez derült ki egy osztrák közvélemény-kutató cég pénteken közzétett felméréséből.

Miközben a nyugat-európai szocdemek a nacionalista jobboldaltól próbálják megvédeni Európát, szavazóik is egyre elégedetlenebbek az érveikkel. Míg Brüsszel szerint Magyarország nem a szabályok szerint játszik, Európában egyre többen vannak, akik szerint az EU a valós problémák helyett áldilemmákkal van elfoglalva, kiszervezi saját határai védelmét és problémái megoldását.

Itt vannak mindjárt az osztrákok: a linzi IMAS intézet még októberben, tehát a fokozott európai terrorveszély bevezetése előtt végzett egy felmérést. Az ebben megkérdezettek több mint fele már akkor a bevándorlási válság kezelésében célravezetőbb megoldásnak tartotta a közel-keleti katonai beavatkozást, mint az osztrák kormány által szorgalmazott befogadás helyett, és jó ötletnek tartotta a kerítésépítést.

Sőt, a megkérdezettek 70 százaléka szerint a menedékkérőknek meghatározott időre szóló menedékstátuszt kellene kapniuk Ausztriában, a háború lezárultával pedig vissza kellene őket küldeni hazájukba, nyolcvan százalék szerint pedig már az osztrák határnál le kellene folytatni a gyorsított menekültkérelmi eljárást.

Az intézet elemzése szerint a lakosság hangulata a tehetetlenség és a túlterheltség érzése között ingázik, 26 százalék együtt érez a menekültekkel, azonban nőnek az aggodalmak is. Főleg az átláthatatlan méretű embertömegtől, a politikai megoldások csődjétől, a társadalom iszlamizálódásától, valamint az erőszak és a bűncselekmények növekedésétől tartanak az osztrákok.

(MTI, The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére