Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai tábornok: az Iszlám Állam vezetõi elhagyták Moszult

Vincze Viktor Attila

2016.10.19. 22:28

Az Iszlám Állam helyi vezetõi már megszöktek az ostrom alatt álló Moszulból, és már fõként csak külföldi dzsihadisták vannak az iraki városban - mondta szerdán a nemzetközi koalíció egyik amerikai tábornoka.
MOSZUL, 22:28

Az Iszlám Állam helyi vezetői már megszöktek az ostrom alatt álló Moszulból, és már főként csak külföldi dzsihadisták vannak az iraki városban – mondta szerdán a nemzetközi koalíció egyik amerikai tábornoka.

Gary Volesky tábornok arról számolt be, hogy Moszulon körül olyan mozgásokat észleltek, amik feltehetően arra utalnak, hogy a dzsihadista vezetők már elkezdték a menekülést az iraki haderő ostroma elől. Valószínűleg nyugati irányba, Tell-Áfár város felé, vagy Szíriának vették az irányt az iszlamista vezetők.

Az amerikai tábornok szerint a Moszulban tartózkodó külföldi dzsihadisták, becslések szerint mintegy három-ötezren lehetnek.

Azt gondoljuk, hogy csak ők lesznek azok, akik felveszik a harcot az ostromló erőkkel, részben mert nincs hová menniük, részben pedig azért, mert a helyi lakosság között ők nehezen tudnak elvegyülni"

– mondta Volesky.

A nemzetközi koalíció támogatta iraki csapatok hétfőn indították meg az IÁ iraki fellegvárának, Moszulnak a bevételét célzó hadműveleteket.

Sírván Barzani kurd parancsnok a CNN amerikai hírtelevízió tudósítójának azt mondta, hogy még legalább két hétre van szükség ahhoz, hogy elérjék Moszult, és két hónapba is beletelhet, mire teljesen felszabadítják a várost.

Az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint a városból és környékéről tömegesen menekül a civil lakosság. Moszul északi, déli és keleti határainál az ENSZ megkezdte a menekülttáborok felállítását.

A moszuli történéseket figyelemmel kísérő szíriai orosz katonai parancsnokság szerint Moszul ostroma ténylegesen még nem kezdődött el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére