Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig akad ember, aki a Facebooknál akar dolgozni

Forisek Ádám

2019.05.19. 12:00

Bajban van a techóriás, a 2018-as adatkezelési botrányt úgy tűnik, még mindig nem tudta kiheverni.

Olybá tűnik, hogy a Szilícium-völgy „csillaga”, a Facebook mai napig nem tudta kiheverni a 2018 márciusában kirobbant botrányt, amikor is kiderült: a cég mintegy 87 millió felhasználó adatát osztotta meg szabálytalanul az azóta már megszűnt Cambridge Analytica nevű, brit-amerikai politikai tanácsadó céggel.

A CNBC a cég korábbi toborzóira hivatkozva ír arról, hogy a Facebooknál rémesen megcsappantak az állásokra jelentkezők száma. A 2017-2018-as tanévben a friss diplomások számára felajánlott állások 85 százalékát betöltötték, ez 2018 decembere óta mára 35 és 55 százalék közé zuhant, ami azért jelent gyomrost a techóriásnak, mert főleg friss diplomásokra támaszkodott munkaerő gyanánt. Más területen sem virít a Facebook, 2016-ban még a meghirdetett szoftvermérnöki állások 90 százalékát betöltötték, ez 2019-re 50 százalékra csökkent.

Bár a Facebook állítja, hogy ezekből a számokból semmi sem igaz, a volt munkatársak szerint egész egyszerűen sokkal nehezebb lett az adatkezelési botrányok után új embereket találni. A munkákra jelentkezők legtöbbször kínos és részletekbe menő kérdéseket tesznek fel a cég adatkezelését illetően, amelyre az állásinterjún a kérdezők nincsenek mindig felkészülve.

A Facebookot övező botrányok ráadásul nemcsak az új munkaerőt ijesztik el: miután a techcég brandje ennyire megromlott, egyre több munkatárs próbál más helyre elmenni, és ezt az olyan konkurens cégek, mint az Amazon, Google és Microsoft ki is használják, a Facebook korábbi dolgozói szerint igen sikeresen.

Akárhogy is nézzük, a korábbi botrányok után a fiatalokat nem igazán érdekli az, hogy a Facebooknál dolgozhassanak

– mondta a cég egy korábbi alkalmazottja a CNBC-nek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére