Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

200 csempészbandát számoltak fel idén

888.hu

2015.12.04. 08:44

Több mint 1100 eljárás folyik magyarországi embercsempészek ellen.
Budapest, 8:40

Miközben Görögország, képtelen úrrá lenni a határainál kialakuló káoszon, a migránsok tovább özönlenek az unió belső részei felé. Szerbián keresztül érkező migránsok mindent megtesznek azért, hogy bejussanak a schengeni övezetbe és ebben minden segítséget megkapnak az embercsempészektől. A csempészbandák egy része jól szervezett régóta bejáratott szervezet, ami az útlevél hamisítástól a tanácsadásig mindent megad a bevándorlóknak, amire csak szükségük lehet az út során. De akadnak olyan emberek is, akik csak szeretnének hasznot húzni az Európát fenyegető veszélyből és autójukkal néhány száz euróért akár Bécsig is elviszik szír, afgán utasaikat.

Legutóbb tegnap ítéltek el két csempészt az osztrák hatóságok, fejenként két és fél, illetve három évre. A vád szerint ketten több mint 500 száz migránst szállítottak a szerb-magyar határról Ausztriába. Sötétített üvegű kisbuszaikkal fuvarozták a bevándorlókat, akiktől fejenként 300 száz eurót kértek. Egyiküket akkor kapták el, amikor az alsó-ausztriai Schwadorf településnél 16 szíriait szállított ki az autójából.

A magyar hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy lefüleljék ezeket a bűnözőket. Eddig több mint 1168 ügyben folyik eljárás csempészek ellen, tavaly még csak 219 ilyen eset volt.

Boross Zoltán alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda illegális migráció elleni osztályának vezetője szerint eddig 20 csempészbandát számoltak fel, majdnem 200 ember folyik eljárás, 68-at pedig már le is tartóztattak.

Hazánk déli részén szeptember 15-étől érvényben van az a határzár, amely a migránshullám jelentős részét, a Horvátország felé irányította. Mivel a jelenlegi magyar szabályozás súlyosan bünteti a kerítés megrongálást, vagy annak átlépését, visszaesett azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik megpróbálják áttörni.

Az embercsempészek jelenleg is tapogatóznak”

– nyilatkozta az alezredes. Tapasztalatai szerint a csempészek várnak, és keresik a határ gyenge, kevésbé őrzött részeit. Ha lehetőséget látnak rá, akkor megpróbálják átvágni a kerítést és újabb csoportokat küldenek az országba. A határzár életbelépése óta egyre többen próbálkoznak a határátkelőknél is. Hamis okmányokat használnak vagy teherautókba bújnak - tette hozzá Boros.

Naponta akár ezer embert is bejuttatnak a bandák az unióba. A profi szervezetek Afganisztánból Németországba fejenként 3-8 ezer eurót kérnek a szállításért.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére