Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

15 perc alatt megvan az új Covid-19-antigénteszt eredménye

MTI

2020.10.26. 09:00

A Németországban kifejlesztett antigénteszt, a NADAL Covid-19 Antigen Test elősegíti a koronavírus további terjedésének megelőzését és a laboratóriumok terheinek csökkentését. A teszt bárhol elvégezhető, így akár iskolákban, gondozóotthonokban, kórházakban, vállalatoknál, repülőtereken vagy nagyobb rendezvényeken is használható, és mindössze 15 perc alatt megvan az eredménye.

 

Az orvostechnológiai termékeket előállító nal von minden GmbH új gyorstesztje már megkapta az európai forgalombahozatali engedélyt, és azonnal rendelkezésre áll. Kiváló minőségét több alkalommal is igazolták.

A NADAL Covid-19-antigéntesztet a nagyközönség számára fejlesztettük ki. A termék lehetővé teszi, hogy még több egyén esetében elvégezhető legyen a Covid-19-teszt, ami azt jelenti, hogy a megfertőződött egyének azonnal azonosíthatók, és így több ember védhető meg a fertőzéstől”

– nyilatkozta Roland Meissner, a németországi Moers városában működő nal von minden GmbH vezérigazgatója.

Mi az, ami az új tesztet olyan különlegessé teszi? Először is a gyorsasága. Az eredmény 15 percen belül rendelkezésre áll, mivel a teszt bárhol elvégezhető, és így a mintát nem szükséges laboratóriumba küldeni. Másodszor a teljesítménye. „NADALR Covid-19-antigéntesztünk diagnosztikai specificitása meghaladja a 99,9 százalékot, diagnosztikai érzékenysége pedig 97,56 százalékos. Ezen jellemzőinek alapján a jól ismert versenytársaink tesztjeivel való összehasonlításkor tesztünk határozottan több előnyt kínál” – mondta el Roland Meissner.

A specificitás arról ad információt, hogy a teszt a vizsgált egészséges egyének közül felismeri-e az összeset. Az érzékenység azt jelzi, hogy a teszt a vizsgált betegek közül felismeri-e az összeset.

Meissner elmondta:

A laboratóriumok jelenleg rendkívül túlterheltek, és terheik csökkentésére van szükség. Ugyanakkor a közeljövőben nemzetközi szintű hiány várható reagensekből. Ebben az esetben segíteni tud betegorientált, in vitro diagnosztikai termékünk, a NADAL Covid-19-gyorsteszt.”

Az új antigénteszt elvégzéséhez egészségügyi ellátószemélyzet által a szájból vett oropharyngealis (száj-garat) vagy az orrból vett nasopharyngealis (orr-garat) törletminta szükséges. A mintát egy pufferoldatban extrahálják, majd pipetta segítségével viszik fel a tesztkazetta mintapárnájára. Ezután a terhességi tesztekhez hasonlóan a tesztkazetta ablakában megjelenő csík vagy annak hiánya alapján könnyen meghatározható az eredmény.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére