Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megverte az ellenzéki vezetõket a montenegrói rendõrség

888.hu

2015.10.19. 09:56

A podgoricai rendõrség szombati akciója egyesítette a kormány ellenzékét.
PODGORICA 9:25

Szombat után vasárnap is folytatódtak a kormányellenes tüntetések a montenegrói Podgoricában. A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel is, megsérült az ellenzék három vezetője és több képviselő is. A montenegrói belügyminisztérium közlése szerint a tiltakozók és a rendfenntartó erők összetűzésében egy rendőr súlyosan és öten könnyebben megsérültek.

A Podgorica központjában rendezett tüntetésen több ezren vettek részt (a rendőrség szerint 5000-en, a szervezők szerint kétszer annyian), követelve Milo Djukanovics miniszterelnök és kormánya távozását. A tüntetők a rendőrség beszámolója szerint kövekkel, gyújtópalackokkal és üvegekkel dobálták a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak.

A B92 szerbiai televízió szerint a Demokratikus Front (DF) ellenzéki párt buzdítására utcára vonuló tiltakozók a Szlobodan Milosevics jugoszláv elnök megbuktatásának idejéből ismertté vált „gotov je”, magyarul: "véged van" szlogent skandálták. Az ellenzéki párt jövő szombatig adott időt Djukanovicsnak a távozásra és az átmeneti kormány megalakítására. Ha ez nem következik be, akkor a DF fenyegetése szerint még ennél is nagyobb tüntetések várhatók.

Nem adjuk meg magunkat, ez a valódi Montenegró"

– kiabálta az ellenzék vezetője, akihez vasárnapra a diákszervezetek, civilek és a teljes ellenzék is csatlakozott, miután szombaton a rendőrök szétverték a podgoricai parlament előtt három hete épült ellenzéki sátortábort. A tiltakozók szerint a kormány csalással és korrupcióval jutott hatalomhoz, és ugyanígy próbálja megtartani azt.

A zavargások miatt Djukanovics elnökletével összeült a nemzetbiztonsági tanács, és teljes támogatásáról biztosította a tüntetőkkel szemben határozottan fellépő rendőrséget.

(MTI, Balkan Insight)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére