Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A zord idõ ellenére is Európába tartanak a migránsok

Bertha László

2017.01.10. 14:28

Hiába a zord téli idõjárás és az erõs szél, ez sem tántorította el a bevándorlókat attól, hogy az Égei-tengert átszelve Európába jöjjenek.
ATHÉN, 14:28

Hiába a zord téli időjárás és az erős szél, ez sem tántorította el a bevándorlókat attól, hogy az Égei-tengert átszelve Európába jöjjenek.

Az athéni válságstáb adatai szerint az év eleje óta 337-en érkezetek a török partokról, csak kedden 41-en érték el Kósz szigetét.

Jelenleg több mint 15 ezer migráns tartózkodik Leszbosz, Híosz, Kósz, Számosz és Lérosz szigetén. Közülük 11 ezer már benyújtotta menedékkérelmét, és annak elbírálására vár. A fogadóközpontok túlzsúfoltak. Főleg Híosz és Leszbosz szigetén van áldatlan állapot, hiszen „több százan” várják fűtetlen sátrakban a sarkvidéki hideg és a havazás végét egy tisztviselő szerint.

A bírálatok kereszttüzében álló központi hatóságok hétfőn az újabb fogadóközpontok megnyitása ellen ágáló önkormányzatokat okolták a kialakult helyzetért, valamint a görög szállodaszövetséget, amiért annak tagjai vonakodnak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának programja keretében kiadni a szobáikat a bevándorlók elszállásolására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére